Annas motorlista 3/3

avAnna Andersson

Publicerad:

Kika in veckans lista här!

1. Anders Kulläng

Svensk motorsport har sorg. Ännu en legendarisk rallyförare har lämnat jorden i förtid. Kulläng som bland annat vunnit Svenska rallyt drunknade under en resa till Thailand. Han blev 68 år.

2. Casey Stoner

Den nyblivne pappan imponerar under motoGP:s tester. Stoner var snabbast under två av tre dagar i Sepang, den tredje dagen hade Honda problem med motorn och den regerande världsmästaren fick sitta på läktaren.

3. Juan Pablo Montoya

Stora snackisen efter Daytona 500. Den före detta F1-föraren körde in i en lastbil, en Jet Dryer, som skulle hålla banan torr i regnet. Den innehöll fotogen och det blev en rejäl eldsvåda, som tur var klarade sig alla utan skador. Matt Kenseth vann den kaosartade premiären av NASCARS sprint cup.

4. Romain Grosjean

Lotus kom tillbaka till F1-testerna med ett bra självförtroende, Grosjean spädde på det med att ha snabbaste tid under både den första och den andra dagen.

5. Brad Keselowski

Hade inte alls fullt upp under Daytona 500. Han hann med att twittra och lägga ut en bild på JP Montiyas krasch. Och snacka om succé. Han fick 130 000 nya följare.

6. Rubens Barrichello

Han byter F1 mot IndyCar, detta trots att hans fru inte ville det. Efter 326 F1-starter ska han nu köra hela IRL-säsongen för KV Racing Technology. Han blir teamkompis med vännen Tony Kaanan, som förlängt sitt kontrakt med två år.

7. Marcus Ericsson

GP2 har testat i Jerez under tre dagar. Svensken som nu gör sin tredje säsong i serien har funnits med i toppen, men samtliga dagar har Davide Valsecchi varit snabbast.

8. Adrian Sutil

Är precis som Nick Heidfeld, Jarno Trulli, Vitantonio Liuzzi och Jaime Alguersuai en kandidat för jobbet som testförare hos däcktillverkaren Pirelli. Företaget har äntligen hittat en bil och det är dags att leta efter en förare.

9. Sebastian Vettel

Tysken var trea under den andra testdagen i Barcelona. I natt kom det nya delar till Red Bull inför de två avslutande dagarna. Det kan bli en spännande avslutning av försäsongen. motor.aftonbladet.se följer F1-testerna hela helgen.

10. HRT

Hoppas på att hinna klart till helgens avslutande F1-test. För Marussia är det däremot kört, de klarade inte FIAs krocktest och måste nu skynda sig så att bilen godkänns till premiären.

Motorstopp: Lejonen

Har försatts i konkurs och det blir ingen speedway på elitnivå i Gislaved nästa säsong eftersom Svensk speedway avslog Gislaveds Motorklubbs ansökan om att ta över Lejonens elitlicens för allsvenskan. Klubben har två veckor på sig att överklaga beslutet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM