Mercedes kan lämna F1 - redan 2013

SPORTBLADET

Stallet har ännu inte skrivit på ett nytt avtal

Foto: Schumacher i depån.

Målet var en VM-titel.

Men istället kan Mercedes lämna F1.

Redan 2013.

Tillsammans med Ross Brawn, Michael Schumacher och Nico Rosberg hade Mercedes stora förhoppningar inför säsongen 2010. Stallet var tillbaka som fabriksteam, man hade köpt Brawn GP som precis vunnit en VM-titel och drömde om att göra Tyskland till en stor F1-makt igen.

Men drömmarna har inte infriats.

Bara en seger

Än så länge har det bara blivit en enda seger, Nico Rosberg i Kina under inledningen av säsongen. Istället för att duscha i champagne har stallets medarbetare fått svara på frågor om varför bilarna har problem med däcken, varför förarna inte står på prispallen oftare och när de egentligen ska vara i kapp toppteamen.

Och nu verkar det som om Mercedes vill lämna sporten. Det skriver franska Auto Hebdo. 

Liknande uppgifter presenterade tyska Handelsblatt redan i juni. Då skrev tidningen att biltillverkaren kunde dra sig tillbaka på grund av den mutskandal inom F1 som den tyska bankiren Gerhard Gribkowsky  och Bernie Ecclestone är inblandade i.

Kvar som motorleverantör

Stallet har ännu inte skrivit under det nya avtalet, Concorde Agreement, som börjar gälla 2014 och enligt den franska tidningen är det nu möjligt att fabriksteamet Mercedes AMG F1 lämnar sporten, men att stallet finns kvar som AMG F1 och att Ross Brawn skulle ha kvar rollen som stallchef.

Mercedes skulle stanna kvar som motorleverantör, tillsammans med Renault och Ferrari.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1