Olsson har slagläge – Myhrer körde ur

Foto: Alessandro Trovati / TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

Matts Olsson hade pallkänning i Val-d'Isères storslalom. 

Men svensken fick inte till det i andra åket och slutade nia.

Dåligt väder gjorde att starten i säsongens andra storslalom i Val-d'Isère flyttades ner. Det var ändå en tuff utmaning som väntade åkarna. 

– Förutsättningarna är riktigt galna. Snön, svår bansättning och en av de tuffaste backarna, sa Marcel Hirscher före start till SVT.

”Gjorde bort mig lite”

Matts Olsson var först ut med startnummer ett och stod för ett stabilt åk. Svensken låg sexa inför det andra åket, 41 hundradelar efter ledande Hirscher. Det var dock tajt i toppen och avståndet upp till pallen var bara 29 hundradelar.

– Jag kunde dra nytta av att köra tidigt, det är väldigt slätt och fint. Jag är nöjd med där jag ligger, sedan finns det saker som kan bli bättre och också saker som är okej. Sista biten gör bort mig lite och får inget tryck i skidorna. Det gick att släppa på mer än jag gjorde, sa Olsson till SVT.

Myhrer körde ur

Men svensken fick inte riktigt till det i andra åket och halkade ner till en nionde plats. Alexis Pinturault vann tävlingen före Stefan Luitz och Marcel Hirscher.

André Myhrer körde ur i det första åket.

– Det är ganska bittert. Jag går på någon innerskida. När det blir lite brant har jag en tendens att få innerpjäxan i snön och det är det som händer här också, säger han till SVT.

Foto: SVT
André Myhrer
Folket: Här är största svenska OS-hoppen 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM