”Tror att han kommer att tänka sig för”

LILLEHAMMER. Petter Northugs Instagrambild kallades ett grovt övertramp.

Nu har stjärnan och landslagschefen Vidar Löfshus rensat luften.

– Vi har lite olika uppfattningar om vad som är skämt och vad som är allvar, säger Löfshus.

I en bild på Instagram hånade Petter Northug landlagschefen Vidar Löfshus, tränaren Tor Arne Hetland och flera lagkamrater. Bilden skapade en storm i Norge och Hetland kallade bilden ett grovt övertramp. 

Northug själv tar det hela med ro. 

– Bilder säger mer än ord så jag ska nog inte säga så mycket mer, sa stjärnan på fredagens presskonferens inför helgens tävlingar i Lillehammer och fortsätter:

– Jag ser på det som humor och det tror jag att de flesta andra gör.

”Finns inga regler”

På ett möte under torsdagskvällen rensade Northug och Löfshus luften. 

– Vi pratade bland annat om uttagningen och mycket om det som har hänt på sociala medier den sista tiden. Det var väl det som var huvudtemat. 

Fick han en utskällning? 

– Nej, nej. Vi träffades som goda vänner och pratade. Vi har olika uppfattningar om vad som är skämt och vad som är allvar. Det finns inga klara och tydliga regler, men jag får tolka det på mitt sätt och han på sitt. 

Vad har han fått för förhållningsregler i fortsättningen? 

– Det tror jag nog att vi alla har lärt oss den sista tiden att man måste tänka sig för innan man postar ett och annat. Det tror jag att han kommer att göra.

Northug gör säsongspremiär i världscupen i sprinten på lördag och stjärnan behöver ett bra resultat i jakten på en OS-plats. 

– Jag har fokus på att försöka göra bra skidlopp, det är det jag kan göra, säger han.  

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.