Armstrong trea – men får böter

SPORTBLADET

Starkt lopp av veteranen –
men glömde registrera sig

Foto: Lance Armstrong gestikulerar.

Lance Armstrong har vaknat.

Den sjufaldiga vinnaren av Tour de France hängde på en utbrytargrupp och tog sig upp på tredje plats i totalen.

Priset: 92 dollar i böter.

Se upp Mark Cavendish och Fabian Cancellara, någon jagar er!

Lance Armstrong som vann Tour de France sju gånger i rad mellan 1999 och 2005 borde kanske inte längre ha med totalsegern att göra – men det verkar 37-åringen inte bry sig om. I dagens tredje etapp hängde amerikanen med hela vägen längs den nästan 20 mil långa sträckan.

Ligger före Contador

Då 30 kilometer återstod ryckte en klunga med totalledaren Cancellara, spurtkungen Cavendish och Armstrong. Britten Cavendish tog sin andra raka etappseger, men efter sitt starka lopp klättrade Armstrong uppåt i totalen. Han gick upp på tredje plats, 40 sekunder efter Cancellara men 19 före stallkamraten Alberto Contador.

Det fanns ett litet-litet smolk i glädjebägaren: Armstrong hade missat att registrera sig till loppet i tid. Därför döms han till 92 dollar, drygt 700 kronor, i böter.

Arg på Armstrongs beteende

– Han skrev inte in sig. Reglerna är klara: skriver han inte in sig blir han bötfälld, säger tourens president Jean-Francois Pescheux och fortsätter med att ge Armstrong en känga för att han inte ställer upp för fansen.

– Vi ber helt enkelt att han respekterar publiken. De vill se laget, de har varit här sedan klockan sju på morgonen och får inte se honom.

ARTIKELN HANDLAR OM

Cykelsport