”Ser ut som att han kommer från krogen”

SPORTBLADET

Nystrand till final – men tog ut sig fullständigt

Foto: SVT

Positivt: Stefan Nystrand är klar för final på 100 m fritt i sim-VM i Rom.

Oroande: Efter semifinalen var han fullständigt utpumpad.

– Han ser ut som att han kommer från krogen, säger förre förbundskaptenen Hans Chrunak i SVT.

Svensken Stefan Nystrand – som hade näst bästa tid i försöken – slutade trea i sin semifinal med tiden 47,53. Alain Bernard, Frankrike, vann semifinalen, 26 hundradelar före Nystrand.

I den andra semifinalen vann kanadensaren Brent Hayden på beskedliga tiden 47,88 och Nystrand var därmed tredje snabbast i semifinalerna.

Men lika snabb som han var i bassängen – lika saktfärdig var Nystrand när han skulle ur den samma. Svensken lämnade bassängen sist av alla, fullständigt utpumpad.

”Grym mjölksyra”

– Första 75 är alltid bra, men nu är det tre lopp där sista 25 inte har känts bra alls. Jag tappar alltid i slutet och även om det inte ser ut så, så känner jag det – både tekniskt och att jag blir jävligt trött. Det brukar inte vara så att jag knappt tar mig upp ur bassängen. Men förhoppningsvis är det något som går att vila sig till, säger Nystrand till SVT.

– Han drar på sig en grym mjölksyra. Det är lite märkligt, och det var likadant i Peking. Han ser ut som att han kommer från krogen, säger experten och förre förbundskaptenen Hans Chrunak i SVT.

Nystrand var dock nöjd med att ha tagit sig till morgondagens final.

– Jag visste att min semifinal skulle vara den snabbare, och det hade jag ju rätt i. Det var egentligen bara att simma så fort som möjligt och ta sig till final. Nu kommer jag vara med och fajtas om medaljerna, i alla fall som det ser ut just nu.

ARTIKELN HANDLAR OM

Simning