Vann flera miljoner – förlorade nästan allt

SPORTBLADET

Nu är pokerstjärnan tillbaka

Niki "Kaibuxxe" Jedlicka vann mångmiljonbelopp på nätet – för att sedan förlora nästan allt. Nu är österrikaren tillbaka på toppen.

2007 var Niki "Kaibuxxe" Jedlickas år. Österikaren spelade in mångmiljonbelopp och var en av nätets mest fruktade spelare. Men så tog turen plötsligt slut. De flesta spelsessionerna slutade med minusresultat och Jedlicka förlorade stora delar av sin bankrulle. I veckan har det dock vänt igen för österrikaren. På Full Tilt Poker vann han sin största pott någonsin – nära fyra miljoner kronor – mot världsstjärnan Patrik Antonius.

”Snygg syn”

Så här beskriver Pokermagazine potten.

”Niki höjde upp till 2000 dollar preflop (på ante-borden) och Patrik slog om till 6200 dollar. Niki pumpade upp potten igen till 18 800 och Patrik synade. Floppen Jc 8s 3d och Patrik checkade till Niki som betade 28 750 dollar. Patrik synade och turn var 9s och båda checkade. River Ts gav en möjlig färg och Patrik checkade igen. Niki betade 62 450 dollar och Patrik checkraisade då till 234 000 dollar och Niki synade till slut med Qs Tc 6s 4h för dam hög färg och Patrik hade Ah As 9h 7d, det så kallade "bluffesset". En snygg syn av Niki med bara den fjärde bästa möjliga handen”.

Jonas Blomquist/Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker