Längdskidor

Svensken sänkt – av Zidane-skallning

Av: 

Patrik Brenning

SPORTBLADET

”Han var rosenrasande”

Christoph Eigenmann var rasande på Robin Bryntesson efter kvartsfinalen av herrarnas sprint i Düsseldorf.

Schweizaren ansåg att svensken trängt honom under loppet och sänkte Bryntesson med knuff och en Zidane-skallning i målfållan.

– Han var rosenrasande, säger Bryntesson till Sportbladet.

Robin Bryntesson trängde sig in framför Eigenmann i vad svensken ansåg var en lucka i kampen om att få en bra position inför upploppet. Det resulterade i att de båda krokade i varandra och föll.

– Jag tyckte att det var en lucka men han tyckte att jag klev in på hans skidor. Det slutar med att han knuffar mig bakifrån. Jag går på öronen och eftersom han är precis bakom så följer han med, säger Bryntesson.

”Han drar en skalle”

De var snabbt uppe igen men var för långt efter för att kunna reparera skadan.

Väl i mål konfronterade en ursinnig Eigenmann svensken i målfållan. Schweizaren puttade till 24-åringen och följde upp med en Zidane-skallning när Bryntesson redan var på väg att falla.

– Efter målgång var han rosenrasande och kommer och puttar omkull mig. Han drar även en skalle men jag hinner inte uppfatta så mycket. Det gick väldigt fort, säger Bryntesson.

”Vill protestera”

Efter loppet satt Bryntesson och Eigenmann i ett långt möte med juryn. Det resulterade i att svensken diskvalificerades.

– Han klarar sig men jag diskas för osportsligt uppträdande. Jag tycker att man borde se mer på det stora hela. Jag vill protestera. Jag tycker att luckan finns och det är det jag suttit och försvarat i juryrummet i en timme nu.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor