Motorsport

Så dog stjärnan

Av: 

Daniel Sjöberg

SPORTBLADET

”Väldigt tungt”

Motorcross-stjärnan Jeremy Lusk, 24, är död.

Efter en svår krasch försökte läkarna rädda hans liv, men det gick inte.

Lusk vann guld vid X-games 2008.

– Det är väldigt tungt, säger kollegan André Villas till VG Nett.

Jeremy Lusk.

Det var i samband med en tävling i Costa Rica som Jeremy Lusk försökte sig på en så kallad hel backflip. Han lyckades dock inte fullfölja den utan landade illa med huvudet i marken innan han slog runt. I samband med smällen skadade han hjärnan och troligen också ryggraden. Han placerads i konstgjord koma på sjukhuset för att kroppen skulle kunna läka, men skadorna var för allvarliga.

Guld och silver 2008

På tisdagen avled 24-åringen som var en av de stora inom sporten och som vann freestyle-guld vid X-games 2008. I samma mästerskap blev det även ett silver. Han kraschade på ett liknande sätt vid X-games 2007, men klarade sig då utan skador.

– Det är fruktansvärt att mista honom. Han var en rolig kille och världens snällaste person. Man behövde inte prata med honom, men bara kände hans värme, säger norske stjärnan André Villas till VG Nett.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport