”Var som en andra mamma för mig...”

Boråsstjärnan talar ut om sorgen

Borås Baskets Roope Ahonen har gjort tre plattmatcher i semifinalserien.

Nu förklarar den finska landslagsstjärnan varför.

– Min farmor har gått bort och det har varit svårt för mig, säger han.

Roope Ahonen har snittat 14 poäng den här säsongen. Men under de senaste tre semifinalerna mot Norrköping Dolphins har Borås Baskets finska landslagsstjärna inte gått att känna igen.

Ahonen har bara gjort 13 poäng totalt och varit långt ifrån sitt forna jag.

Nu berättat han varför.

– Min farmor gick bort under kvartsfinalserien mot LF. Hon var som en andra mamma för mig så det har varit svårt för mig. Hon ska begravas på onsdag och jag kan inte vara med, det har tyngt mig. De senaste veckorna har jag inte varit mig själv och det har påverkat mitt spel, säger han.

”Skönt att kunna le igen”

Men efter att ha pratat med familjen och klubbledningen släppte en sten från Ahonens axlar.

– Vi ska ha en ceremoni i sommar så det gjorde mig lättad. Nu känner jag mig rätt bra för första gången på veckor. Det är skönt att kunna le igen, säger 23-åringen och fortsätter:

– Jag har fått ett bra stöd av laget, coachen och Jonas (Larsson, sportchef, klubbdirektör och assisterande coach) så nu känner jag mig lugn och det är skönt.

Borås, som slutade tvåa i grundserien, ligger under med 1-3 i matcher mot Norrköping och måste vinna i morgon – annars är säsongen över.

– Vi har ryggen mot väggen och kommer att ge 100 procent. Vi tror att vi kan vända det här, säger Ahonen som spelar för sin farmor.

– Jag har spelat för henne sedan Luleåserien och kommer att göra det i morgon också.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN