Mästarna kopplade greppet om finalen

Uppsala föll efter rysare: ”Väldigt besviken”

Södertäljes Assane Sene.
Södertäljes Assane Sene.

Uppsala hade chansen att koppla grepp om första SM-finalen på 35 år.

Men regerande mästarna Södertälje Kings vann femte semifinalen – med en poäng.

– Det är riktigt jobbigt, säger Axel Nordström.

Uppsala Basket har inte varit i SM-final sedan 1979. I den femte semifinalen mot Södertälje Kings hade de dock chansen att koppla greppet om en efterlängtad final. Hemmalaget började bäst, men Uppsala kom tillbaka och inför den sista perioden var ställningen helt lika, 69-69.

Med drygt en och en halv minut kvar av matchen var det fortfarande jämt. Då satte Tobias Borg en trea till 83-80 och Södertälje kunde till slut vinna med 86-85.

– Det är riktigt jobbigt, samtidigt spelar vi en bra match. Vi har chansen att vinna och det är något vi kan ta med oss. Men det är klart att man är väldigt besviken, säger Axel Nordström.

”Enormt bra tryck”

De regerande mästarna leder nu matchserien med 3-2 i matcher och är bara en match från final. Men Uppsala har inte gett upp.

– Vi har ett enormt bra tryck på hemmaplan och bekväma där. Vi ska göra allt för att komma hit igen på tisdag. Enligt mig talar oddsen för oss, säger Nordström.

I den andra semifinalen tog Borås sista chansen och reducerade serien mot Norrköping Dolphins till 3-2 i matcher. Även den matchen blev en riktig rysare och slutade 81-80 till hemmalaget.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN