"Jag är nöjd med att rädda några bollar"

1 av 2 | Foto: TT
Abbe Bodin och Magnus Muhrén.

avStefan Holm

SPORTBLADET

Först två dagar före avslag fick Sandvikens Abbe Bodin veta att han skulle spela SM-finalen.

Han tog chansen, men led samtidigt med skadade målvaktskollegan Pasi Hiekkanen.

– Han ville förstås spela och var värd att göra det, säger 21-åringen till Sportbladet.

I ett badkar i anslutning till Sandvikens omklädningsrum i Friends Arena ligger Abbe Bodin med en guldhjälm på huvudet.

Han är nybliven svensk mästare, och det syns på hans leende.

– Det gick bra, men det har varit en jobbig helg. Jag har varit nervös och haft dålig mage, men det slutade ju bra. Jag är nöjd med att rädda några bollar och att vi vinner SM-guld, säger 21-åringen.

Abbe Bodin har fått chansen i både grundserien och slutspelet, men när semifinalspelet inleddes var det uppenbart att tränarna Anders Jakobsson och Stefan Söderholm såg nyförvärvet Pasi Hiekkanen som nummer ett.

Visade klass omgående

38-åringen, som hämtades från Haparanda-Torinio sent i höstas, stod i samtliga semifinaler mot Villa-Lidköping. Finländaren som blev världsmästare 2004 skulle ha vaktat målet i finalen också, men skadade ljumsken under fredagens träningspass.

– Han flyttade hit med drömmen att vinna SM-guld. Det har han gjort nu, men han ville förstås spela finalen, säger Abbe Bodin.

Han, som fick veta att han skulle spela först vid 20-tiden i fredags, presenterade sig direkt inför de 20 497 åskådarna i Friends Arena.

Matchen hade bara pågått i några minuter när Oscar Gröhn kom då helt fri från vänsterflanken, men Abbe Bodin visade omgående sin klass.

"Fantastiska räddningar"

– Jag såg att han ville lägga bollen mellan benen och tjuvade lite. Det var en skön start på matchen, säger Abbe Bodin, som hyllades av lagkamraterna efter matchen.

– Han gör några fantastiska räddningar och verkligen kliver fram, trots att det måste ha varit svårt att ställa om. Att klara den pressen tyder på styrka. Han betyder mycket för oss som lag, säger tvåmålsskytten Erik Pettersson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy