Sju spelare i topplaget gravida

SPORTBLADET

Tränaren: "Det är ju ett helt handbollslag"

Foto: Tonje Larsen.

Mästarlaget Larvik har fått byta ut stora delar av sin trupp.

Anledningen är att sju av lagets spelare har blivit gravida det senaste året.

– Vi måste nog satsa på yngre spelare i framtiden, säger tränaren Ole Gustav Gjekstad.

Foto: Ole Gustav Gjekstad och Trine Stange jämför sina "kulmagar".

Handbollslaget Larvik har vunnit norska mästerskapet hela 13 gånger, och tagit sig till Champions League-final två gånger under de senaste fyra åren.

I går kom den glädjande nyheten att lagets veteran Tonje Larsen är gravid. I och med det blir Larsen den sjunde (!) spelaren i laget att vänta barn i år.

"Det känns som att jag börjar bli ganska bra på sådant här", skriver Larviktränaren Ole Gustav Gjekstad i pressmeddelandet.

"Det är ju ett helt handbollslag"

Under det senaste året har även Olga Medvedeva, Gro Hammerseng-Edin, Tine Rustad Kristiansen, Tine Stange, Kari Mette Johansen och Kristin Bille blivit gravida, vilket nu leder till ett generationsskifte i det ansedda laget.

– Missförstå mig inte, jag gillar verkligen barn och tycker det är jätteroligt. Men samtidigt är ju detta ett helt handbollslag så det är klart att det skapas en del utmaningar, säger Gjekstad till VG.

– Det viktigaste för oss är att nå våra mål. Därför kommer vi att ha en lite annorlunda åldersbalans i framtiden, huvudsakligen med fler yngre spelare. Vi kan inte ha tolv spelare i laget som vi funderar på är gravida.

Larvik har trots allt vunnit samtliga av säsongens åtta matcher som man hittills har spelat, så än går det ingen nöd på laget.

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll