Sverige på pallen – trots stavbrott

avErik Karlsson, Simon Norberg

SPORTBLADET

Teodor Peterson bröt staven och dagen såg ut att vara förstörd.

Men en supersträcka av Emil Jönsson vände på stafetten och Sverige tog en andraplats bakom Italien.

– Vi får vara nöjda över att vara på pallen. Det är ett steg framåt, säger Emil Jönsson.

Foto: SVT

Det blev en dramatisk lagsprintfinal för herrarna i Dresden.

Det såg kört ut för Sverige precis inför näst sista växlingen, då bröt nämligen Teodor Peterson staven samtidigt som Johannes Hösflot Kläbo gjorde ett jätteryck.

– Kläbo gick om och jag tänkte att här kan jag hänga på, sen vet jag inte om det var någon som klev på den eller om jag bara fick en bra träff i backen, men det var tur det hände på slutet på varvet för man blir lätt stum när man bryter en stav, säger Teodor.

”Nöjda över att vara på pallen”

Men på femte sträckan vändes allt uppochner när norrmannen i tät, Kasper Stadaas, kollapsade totalt och Emil Jönsson samtidigt förde upp Sverige i en tätposition.

– Vi höll på att strula och Teodor fick av staven och vi hamnade en bit bak, men det var tur att vi kunde hålla ihop det ändå och komma in i klungan,
säger Emil Jönsson.

Teodor Peterson gick ut med Schweiz slutman men båda blev ifattjagade av gårdagssegrande Federico Pellegrino som var för stark. Men där bakom höll Peterson ihop det bra och tog en silverplats.

– Det var inte mycket att göra åt Pellegrino när han kom förbi där, men vi får vara nöjda över att vara på pallen. Det är ett steg framåt, konstaterar Emil Jönsson.

Så många OS-guld vinner Sverige 00:42
ARTIKELN HANDLAR OM