Gick tillbaka åtta år (!) – då kom målen

Foto: Bildbyrån
Jesper Sankell (till vänster) jublar med lagkamraterna efter plastbytet och målen.
SPORTBLADET

Jesper Sankell har lidit av måltorka den här säsongen.

Till matchen mot Helsingborg valde han att byta till samma plast i bladet som han hade som målkung i SM som 17-åring – och sköt sedan två mål och blev stor matchvinnare när Växjö vann mot Helsingborg.

– Nu får jag fortsätta med den här plasten, säger Sankell.

Efter två skadefyllda säsonger och en vända i Allsvenskan så gjorde Jesper Sankell comeback i SSL med Växjö ifjol och var en stor sensation med sina 20 mål och 41 poäng.

Lika bra har det dock inte flutit på i år.

Inför matchen mot Helsingborg hade det bara blivit åtta mål totalt och ett mål på de åtta senaste matcherna.

Men nu kanske det har lossnat igen.

Jesper Sankell sköt två mål i Växjös 3–2-seger mot Helsingborg, inklusive det matchvinnande målet som kom bara sekunder efter skåningarnas sena 2–2–kvittering.

Bytt plast i bladet

– Det är klart att det var segt att släppa in 2-2 när vi ledde, men det går inte tycka synd om sig själv. Det var bara gå in och köra och jag fick ett läge och gjorde mål, säger Jesper Sankell.

– Det är klart det var skönt för mig att göra ett par mål, jag har inte gjort så många i år men jag ser ju mig som en målskytt.

Till matchen så hade han bytt plast i bladet – och spelade med samma plast som när han sköt 19 mål och blev skyttekung i SM för 17-åringar 2010.

Snacka om att det gav effekt.

– Jag har funderat över målskyttet och nu när SM gick nyligen så tänkte jag tillbaka på min turnering och vad jag gjorde bra då. Det var en speciell turnering för mig, den bästa jag gjort i karriären. Jag gjorde 19+3 då, det är en sådan spelare jag ser mig som även om det blivit många assist i år, säger Sankell.

– Därför bytte jag till samma plast som jag hade i SM till den här matchen. Jag har spelat med hårdare plast innan, denna är lite mjukare.

Vad blir det för effekt?

– Man får till bättre snärt i skotten.

”Den får fler chanser”

Då får du fortsätta med den?

– Ja, den får fler chanser, haha.

Varför har det knutit sig i år tror du?

– Jag kan inte sätta fingret på det, men jag har inte tyckt synd om mig själv utan sett det som en möjlighet att utveckla mig själv som spelare. Jag ska försöka växla upp till slutspelet.

Har du grubblat?

– Jag ska inte hymla om att jag varit lite sur på mig själv ett par gånger men samtidigt har jag inte känt någon panik eftersom många andra levererat i laget.

ARTIKELN HANDLAR OM