Stjärnduon stoppas från OS – satsar på Ski Classics

Ryssarna Sergej Ustiugov och Anton Sjipulin finns inte med på IOK:s dispenslista över ryska idrottare som får tävla under neutral flagg i Pyeongchang.

Nu uppger Eurosport att duon kommer att genomföra varsitt lopp i touren Ski Classics i stället.

Längdskidåkaren Sergej Ustiugov och skidskytten Anton Sjipulin var två av Rysslands stora medaljhopp inför OS i Pyeongchang. Men trots att de båda stjärnorna pekats ut som oskyldiga i den stora ryska dopinghärvan som resulterat i att landet portats från mästerskapen har de inte givits någon dispens att tävla för Olympiska aktiva från Ryssland (OAR).

Ryska storstjärnorna portade från OS
Ryska storstjärnorna portade från OS

Finns inte med på Wadas lista

Duon uppges ha lagt OS-drömmarna bakom sig och skiftar nu i stället fokus mot varsitt långlopp i Ski Classics. Sjipulin ska ha anmält sig till det 70 kilometer långa Marcialonga-loppet i Italien den 28 januari. Ustiugov däremot förväntas åka 50 kilometer i Toblach-Cortina den 3 februari.

– Det är naturligtvis jättesmickrande med uppmärksamhet från världskända skidåkare, men det är klart att det också är en speciell situation. Men varken Ustiugov eller Sjipulin finns med på Wadas lista och då kan vi inte hindra dem (från att åka), säger Ski Classics vd David Nilsson till Eurosport.

Ett av de elva långlopp som ingår i touren i Ski Classics är Vasaloppet, som går av stapeln den 4 mars.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.