Tränaren lämnar efter utebliven lön: ”Jag är pank”

avSimon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Julian Martinez Alman har coachat klart i Udominate.

Julian Martinez Alman lämnar Udominate med omedelbar verkan.

Tränarens tålamod har tagit slut efter att inte fått sin lön utbetald på flera månader.

– Vi hade inte råd att fira jul så jag fick låna pengar för att köpa julklappar till barnen. Jag är pank, säger han till VK.

Udominate är tvåa i basketligan bakom Luleå och klubben har de senaste två åren varit i SM-final.

Till den här säsongen anställdes tränaren Julian Martinez Alman och så sent som under lördagen besegrades Eos på bortaplan i Lund.

Det blev Martinez Almans sista natt med gänget.

Klubben skyldig honom närmare 100 000 kronor

Under söndagen meddelade han klubben sitt avsked.

– Klubben är inte proffsigt skött. Jag har inte fått betalt och skulden är nu 9.000 euro (cirka 90 000 svenska kronor) och de har hela tiden kommit med olika ursäkter för att inte betala, säger han till Västerbottens-Kuriren.

Tålamodet är helt enkelt slut.

– Jag har en familj som väntar på mig i Sevilla, de hade jag redan skickat hem. Umeå var ett bra ställe med trevliga människor och vi älskade att vara där, det var inte där problemet satt. Vi hade inte råd med julfirandet så jag tvingades låna pengar av bekanta för att kunna fira jul och köpa julklappar till barnen. Jag är pank.

Klubben, som förlorat tre SM-finaler i följd mot Luleå, har enligt Västerbottens-Kuriren över 1,3 miljoner kronor i skulder till Kronofogden.

– Det är oerhört anmärkningsvärt hur det har gått till när han lämnar. Julian har informerat laget och media, men inte sin arbetsgivare. Det är självklart att han ska få alla pengar som han ska ha, säger klubbens representant Oscar Stenberg till tidningen.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM