Al Attiyah vann etappen – men Sainz kör för seger i Dakarrallyt

Carlos Sainz kör för seger Dakarrallyt 2018
Carlos Sainz kör för seger Dakarrallyt 2018

Nasser Al Attiyah vann etappen.

Men det är Carlos Sainz som kör för seger i Dakarrallyt 2018.

Den 12: etappen av Dakarrallyt avgjordes mellan Chilecito och San Juan, det handlade om en dagsetapp på 793 km, varav 523 km var specialsträcka.

I bilklassen var det en rafflande duell mellan Nasser Al Attiyah och Stephane Peterhansel, där Toyotaföraren till sist var snabbat . Efter sex timmars körning var han ungefär två minuter före sin konkurrent.

– Vi försökte bara att trycka på för att behålla tredjeplatsen totalt i tävlingen, säger Nasser Al Attiyah.

– Vi körde i mål med punktering på två av våra däck och jag tror att vi tappade fyra minuter, det var allt annat än enkelt.

Carlos Sainz kör för seger i Dakarrallyt 2018

I sammandraget leder fortfarande Carlos Sainz. Spanjoren tappade tid till Peterhansel som är tvåa i mästerskapet - men har fortfarande ledningen med 45 minuter inför de två avslutande etapperna.

– Det var återigen en svår sträcka. Vi hade en punktering och vi hade även problem med växellådan, men nu efter målgång så är allt bra igen. Vii tog oss i mål och det var det viktiga i dag, säger spanjoren som jagar sin andra seger i Dakarrallyt.

– Men det är två dagar kvar. Två dagar kvar.

Fredagens etapp är över 900 km lång och det sista stora hotet mot Sainz.

För mc-förarna var det en lugn dag. Deras etapp ströks av säkerhetsskäl, de häftiga regnet gjorde att det var för farligt att köra etappen och även morgondagens etapp har kortats ner. I sammandraget har Matthias Walkner ledningen med lite mer än en halvtimme inför de två avslutande etapperna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.