Världsmästaren kunde inte lyfta sin dotter

Petter Menning om smärtan: Fick skrapa bort det

avKristoffer Bergström

Foto: Bildbyrån

I ett halvår plågades kanotisten Petter Menning, 31, av blixtrande smärtor när han stängde en bildörr eller bar sin dotter.

Läkarna hittade inget – förrän de öppnade armbågen och tittade efter.

– De fick skrapa bort det, säger han.

Tre år i rad tog Petter Menning VM-medaljer på sprintdistansen K1 200 meter. Men den gångna säsongen halkade 31-åringen efter världseliten och slogs ut i VM-semin i augusti.

Efteråt klagade han på smärtor i en led i armbågen och hoppades slippa operation.

– Det är positivt om man slipper göra ett ingrepp, sa han till Radiosporten.

”Ont varje dag sedan mars”

Men det var oundvikligt. Trots två månaders vila gav sig inte värken, så i samråd med läkare valde Menning att operera armbågen i slutet av oktober.

– Det kunde göra ont när som helst. Jag lyfte min dotter. Jag stängde en bildörr. Då högg det till och gjorde ont en dag efter det. Jag har haft ont varje dag sedan mars, men ibland högg det till mer, säger han.

Hur gick operationen?

– När jag vaknade upp från narkosen hade de hittat vad som bråkat med mig. Jag har letat efter det i ett halvår.

”Jag åt smärtstillande”

Vad var det?

– Skadat brosk. En gånger en centimeter i leden och mycket inflammation runt. Det såg man inte på skiktröntgen. De fick skrapa bort det.

Kanotsäsongen är över för i år och Menning har inte nästa tävling förrän till våren 2019. Karriärens stora mål är OS i Tokyo 2020, dit han vill komma starkare än han varit i år.

– Jag kunde inte paddla i maxfart förrän jag åt smärtstillande. Det har varit otroligt frustrerande, men jag känner mig väldigt positiv nu, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kanot