Björklöven klart för final – trots kollaps

Höll på att tappa 6–1-ledning – nu väntar Timrå

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Björklöven kollapsade och höll på att tappa en 6–1-ledning.

Men Umeålaget vann den sjunde och avgörande semifinalen mot Bik Karlskoga – och nu väntar Timrå.

– Man kan inte ha fängelseregler i 50 minuter och sen ta för allt. Jag blev så förbannad att jag lämnade hallen, säger Per Kenttä i C More.

Det blev aldrig riktigt någon match i den sjunde och avgörande semifinalen mellan Bik Karlskoga och Björklöven – inledningsvis.

Redan efter 38 sekunder låg pucken i mål bakom Stefan Steen sedan Justin Crandall påpassligt varit framme och med misstänkt hög klubba slagit in pucken i mål. Efter en lång videogranskning godkändes dock målet.

Sanslöst drama

Innan 14 minuter var spelade hade Björklöven 3–1. Karlskogalägret blev väldigt upprört vid deras reduceringsmål när David Lilja åkte på en rejäl smäll efter en tackling från Alexander Hellström. Den förstnämnda tvingades utgå medan Hellström fick spela vidare.

I den andra gick ”Löven” i från ytterligare och hade 5–1 på tavlan, som sedan blev 6–1 i tredje.

Men Karlskoga gjorde det hela väldigt spännande på slutet via fyra snabba reduceringsmål fram till 5–6 via tre mål från stekhete Linus Karlsson. Målen gjordes på mindre än sju minuter.

Men närmare kom man inte – trots flera jättelägen. Gustaf Thorell var centimeter från att skjuta in kvitteringen, men Gustav Possler kunde sätta 7–5 i öppen kasse och skjuta Umeålaget till final. Det blev till slut 8–5.

– Morsan måste ha fått en hjärtattack där hemma. Helvete, jag vet inte. Vi får fjärilar i magen där på slutet. Helt plötsligt sitter deras sikte bra. Men vi vann. Vi gör en bra match om vi tar bort de här tio sista, säger lagkapten Fredric Andersson i C More.

Besviken på domarinsatsen

Björklövens tränare Hans Wallson klev sedan in i tv-studion och var rasande – på domarna.

– Vi gör en kanonmatch i 60 minuter och vi dominerar matchen fullständigt, har 6–1. Sedan kliver domarna in och tar över hela showen. De börjar plocka utvisningar till höger och vänster. De ger dem chansen igen. Jag är ruskigt besviken, måste jag säga, på det som händer. De släpper allt i 50 minuter, sen från ingenstans börjar de rycka utvisningar för att påverka matchbilden. Jag är grymt imponerad av killarna, säger han.

– Man kan inte ha fängelseregler i 50 minuter och sen ta för allt. Jag blev så förbannad att jag lämnade hallen. Sen såg jag bilarna lämna parkeringen och då förstod jag att vi satt den i tom kasse, tillägger sportchef Per Kenttä.

Nu väntar Timrå i bäst av sju. Den serien inleds på söndag.

– Häftig utmaning. Drömmen för oss är SHL, det är det för dem också. Timrå är favoriter. Vi har allt att vinna... jag skiter i sånt där. Det är två bra lag, säger Wallson.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE