Guldsatsande AIK bygger vidare – mittfältsstjärnan klar

SM-finalisten AIK satsar vidare mot guldet.

Under måndagen presenterades mittfältaren Robin Öhrlund, 24, som väntas bli ett av flera nyförvärv som kommer presenteras under dagen.

– AIK är en av Sveriges bästa bandyklubbar, säger han.

Precis som i fjol planerade AIK för en presentationsdag för stora delar av klubbens truppnyheter för den kommande säsongen. På grund av sjukdomar inom personalen publiceras nyheterna på klubbens sociala kanaler i stället för en fysisk pressträff.

Först ut den här gången blev mittfältaren Robin Öhrlund, senast från elitseriekvalande Gripen Trollhättan. Under säsongens gång lämnade han Edsbyn på grund av vantrivsel för det allsvenska laget efter att ha varit klubbens stora stjärnförvärv.

Nu har den eftertraktade spelaren alltså presenterats av AIK.

”En vilja som passar AIK”

– För mig finns det inte så mycket mer att säga än att AIK är en av Sveriges bästa bandyklubbar och en klubb som har mycket tydliga ambitioner. Jag vill vara med och bidra till att vi vinner SM-guld och i AIK vet jag att samtliga spelare har exakt samma inställning, säger 24-åringen till klubbens hemsida.

Längden på kontraktet framgår inte.

– Robin är en snabb och teknisk spelare som besitter otrolig talang men även en vilja som passar mycket bra in på AIK:s ambitioner. Förutom sin skridskoåkning har han även en teknik som är i en klass för sig och vår förhoppning är att Robins plats i laget kommer bli givande, inte bara för honom själv men även för resterande spelare i truppen, säger sportchefen Jonas Galotta om värvningen.

Förutom Öhrlund har även spelare som Daniel Mossberg och Teemu Määttä kopplats samman med AIK. Klubben väntas även presentera sin tränarlösning för den kommande säsongen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.