Palicka spelade finalen skadad: ”Blir borta ett tag”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Andreas Palicka spelade VM-finalen skadad.

Nu ska han hem till Tyskland och undersökas.

– Man missar inte en final för någonting. Det var bara att sy ihop och köra, säger han.

Sverige skrällde i VM-semifinalen mot Frankrike och tog sig till final via 32–26. När matchen stod och vägde vid ledning 16–13 gjorde Andreas Palicka en räddning som kunnat bli ett frimärke när Valentin Porte kom in från högerkanten och sköt en boll i huvudhöjd på målvakten som han styrde bort med tån.

I den situationen blev 34-åringen skadad.

– Ja, jag tror alla såg den. Det kändes lite, men det var det värt. Jag vill faktiskt inte säga vad det är. Jag drog på mig en skada som kommer innebära att jag är borta ett tag. Jag känner min kropp rätt väl och tror mig veta vad det är och vad det innebär för paus, säger lagkaptenen efter förlusten.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Ville inte missa finalen

Det var med den smärtan han tog sig in i finalen mot Danmark, där Sverige fick nöja sig med VM-silver efter 26–24-förlust.

– Man är självklart jättebesviken. Vi har alla möjligheter att vinna i dag. Vi är i stora delar ett bättre lag.

Mikael Aggefors fick avsluta matchen efter att Palicka haft en tuff andra halvlek. Det var dock inget snack om Palicka skulle komma till spel i finalen.

– Jag drog på mig skit mot Frankrike, men jag var spelbar till i dag. Man missar inte en final för någonting. Det var bara att sy ihop och köra. Men nu måste jag hem och se vad det är. Det är jag som bestämmer över min kropp och jag tänker inte missa en VM-final av någon anledning, framförallt för en skitskada. Om det så varit min sista match jag spelat så hade jag spelat denna. Så är det och det är så livet är.

Begränsade skadan dig i finalen?

– Nej, nej. Jag tycker att jag spelade bra i första halvlek. I andra fick jag inte tag i bollarna och ”Agge” hade gjort sig förtjänt av att få den här stora chansen. Jag tycker att han gjorde det bra när han kom in.

I mars väntar OS- och EM-kval för herrlandslaget. Palicka tror sig bli borta ett par veckor men hoppas kunna vara tillgänglig då.

Publicerad:

LÄS VIDARE