Djurgården föll när Eklund skadades i comebacken

Nära stor upphämtning mot Rögle

William Eklund, 18, gjorde comeback efter åtta matchers frånvaro.

Det varade bara i knappt 30 minuter innan junioren utgick efter att ha tacklats in i båsdörren.

– Det är klart att man aldrig vill se sin bästa kompis skadad, säger Djurgårdens Alexander Holtz efter 4–3-förlusten mot Rögle.

Manuel Ågren, Jacob Josefson och Sebastian Strandberg finns redan på skadelistan och deltog således inte i hemmamötet mot Rögle under torsdagen.

Det gjorde däremot William Eklund som var tillbaka efter åtta matchers frånvaro sedan han tvingats till en blindtarmsoperation.

Comebacken för 18-åringen, som tidigare även varit borta på grund av corona, varade bara i knappt 30 minuter.

I upptakten på den andra perioden duellerade Eklund om pucken med Rögles Melker Eriksson när Djurgårdens båsdörr öppnades. Då tog det tvärstopp för 18-åringen som smällde rakt in i dörren.

Med stora smärtor tog han sig in i båset och det såg ut som att högerhanden fick värsta smällen.

Tränaren Robert Ohlsson är fåordig om skadans dignitet.

– Vi får nog komma ut med information i morgon. Det var en ordentlig smäll där så jag vet faktiskt inte. Vi får komma ut med information, säger Ohlsson.

Dif-spelaren fick direkt en ispåse och vård av klubbläkaren Bengt Gustafsson, som tagit sig ner från läktaren för att kika till ynglingen. Efter ett par minuter ställde sig han upp och linkade av med läkare i släptåg.

– Jag har inte hunnit snacka med honom, så jag vet faktiskt inte hur det är. Jag hoppas bara som alla andra i vårt lag gör att han kommer tillbaka så snabbt som möjligt, säger kedjekollegan Alexander Holtz.

18-årige Holtz lider med sin jämngamla vän, som också tvingades stå över JVM på grund av ett positivt coronatest.

– Vi har följts åt alla år tillsammans, så det är klart att man aldrig vill se sin bästa kompis skadad eller borta från hockeyn. Jag vet hur mycket han älskar det här och hur mycket tid och kraft han lägger ner, så jag vill bara se honom lyckas. Det är otroligt tråkigt att se honom skadad.

När Eklund utgick stod det redan 3–0 till Rögle, som blev 4–0 en stund senare.

I den tredje perioden hände dock något med hemmalaget. När knappa sju minuter var spelade tryckte Rhett Rakhshani in 1–4 efter en snygg framspelning av Alexander Holtz.

Sex minuter senare stod det 3–4 på tavlan efter att både Jesper Pettersson och Bobby Nardella gjort mål.

Pettersson hade några minuter senare ett jätteläge att kvittera när han gled in i slottet. Närmare kom dock inte stockholmarna. Rögles Brady Ferguson stal pucken av Kalle Östman och fri med Mantas Armalis stängde han matchen fram till 5–3.

– Det är klart det är tungt. Alltid tufft att torska. Vi är inte med från början. Vi är inte där i spelet. Det är skillnad i tredje, då är vi ett helt annat hockeylag. Det är bara att försöka ta med sig tredjeperioden till nästa match, säger Alexander Holtz.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.