Duplantis bidrag till barndomsklubben: ”Jublande glada”

Armand Duplantis tog en storslam under gårdagens idrottsgala.

Som en del av vinsten skänker storstjärnan nu 50 000 kronor till den ideella friidrottsklubben IK Stål.

– Det gör en enormt stor skillnad för oss, säger Marie Hedlund, ordförande och Duplantis moster.

Det kryllar av kopplingar till IK Stål för Armand Duplantis. Därför har den svenske världsrekordsinnehavaren nu skänkt en betydlig summa till föreningen.

– Vi är jublande glada. Vi är en liten barn- och ungdomsförening med små ekonomiska medel, där allt arbete sker ideellt. Det gör en enormt stor skillnad för oss, säger IK Ståls ordförande, tillika Duplantis moster, Marie Hedlund.

Marie Hedlund med systersonen Armand Duplantis
Marie Hedlund med systersonen Armand Duplantis

Bakgrunden till bidraget är Duplantis totala dominans på Idrottsgalan under måndagen. Där plockade han bland annat hem Svenska Spels ”Hejapriset”, där vinsten, förutom äran, var att donera 50 000 kronor till valfri svensk idrottsförening.

– För honom var det ett naturligt val i och med att det var hans första förening i Sverige, säger Hedlund.

Oavkortat till vår ungdomsverksamhet

Förutom att Duplantis själv representerat föreningen som liten, och att mostern är ordförande, var stjärnans morfar med och grundade föreningen.

Även mamma Helena Duplantis har representerat klubben under en längre tid.

Bidraget har ännu inte trillat in på föreningens konto, men Marie Hedlund har redan börjat spåna över hur pengarna bäst kan användas.

– Vi har en dialog om att få till en ny kastbur i Avestahallen. Det hade varit ett fint bidrag för oss. Annars kommer det säkert gå till att fortsätta kunna hålla låga kostnader för våra medlemmar. Allting går oavkortat till vår ungdomsverksamhet, säger Hedlund.

Duplantis är sedan tidigare hyllad med skylt över hans världsrekord i stavhopp (6,18) bredvid den 13 meter höga dalahästen i staden. Avesta kommun vill även uppmärksamma 21-åringen med en hyllningsplatta på stadens torg.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.