Längdskidor

Piteå Elit segrade – när Kalla blev petad

Av: 

Moa Berander

SPORTBLADET

I VM fick Emma Ribom stå över stafetten, och lämna plats till Charlotte Kalla.

På SM valde Piteå Elit att göra tvärtom, och knep guldet i stafetten.

Men Kalla bjöd på en utmärkt sträcka för andralaget.

Emma Ribom, Ebba Andersson och Jonna Sundling blev förstalaget för Piteå Elit och föga förvånande tog de en överlägsen seger i SM-stafetten.

Ribom tog ledningen på förstasträckan och lämnade över till Andersson med en förstaplacering, och vid andra bytet var det en och en halv minut ner till Falun Borlänge på andraplats, efter en strålande sträcka av landslagsåkaren.

Sundling avslutade med en väldigt starkt varv och utökade ledningen ytterligare innan hon gick i mål. De tog ett överlägset SM-guld, nästan två minuter före tvåan.

– Jag tyckte det kändes bra för egen del och det är kul att tävla när kroppen hänger med på det huvudet vill, och jag hade väldigt bra skidor också. Det är alltid kul att göra bra ifrån sig, säger Andersson i Expressens sändning.

Åkte näst snabbast på sin sträcka

Charlotte Kalla fick åka med Piteå Elit 2, till förmån för Ribom. Ett beslut som hon inte var helt nöjd med.

– Med en femte och sjätteplats på VM har jag gjort fina resultat den här säsongen, men är ändå uttagen i andralaget, säger hon till Expressen.

Kalla åkte den andra sträckan för laget och gjorde ett utmärkt lopp. Hon åkte näst snabbast på sin sträcka, bara Ebba Andersson var snabbare. Kalla körde upp laget från en femte till en tredjeplats.

– Det var kul att ge mig ut och försöka skapa ett bra utgångsläge för Sofia. Härligt att få tävla, jag startade säsongen sent och önskar att det var några veckor till i det härliga vårvädret, säger Kalla.

Efter en spurt om pallplatserna blev det just brons för Piteås andralag. Silvret gick till Falun Borlänge, efter en uppvisning av Louise Lindström på upploppet.

Piteå Elit nöjde sig inte där. Även på herrsidan blev det SM-guld, efter att ha haft ledningen genom hela loppet.

Fredrik Andersson för Piteå Elit drog ifrån Marcus Ruus inför det första bytet och gav Björn Sandström ett försprång på drygt 24 sekunder. Jens Burman, som förvaltade andrasträckan, tog först in en hel del, men hann också tappa några sekunder innan han bytte över till William Poromaa, som fick jaga Johan Häggström på sista sträckan.

Trots en fin sträcka fick Åsarna nöja sig med ett SM-silver, när Häggström var först över mållinjen. Bronset gick till Falun Borlänge 1, över två och en halv minut efter toppduon.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Så ska svenska stafettlaget ställa upp för att knäcka Norge

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor

Ebba Andersson

Charlotte Kalla

Jonna Sundling