Nytt dopningsfall inom svensk friidrott

avErik Karlsson, Mats Wennerholm

Publicerad:
Uppdaterad:

Bara en vecka efter Robel Fsihas dopningsärende har ännu en friidrottare testat positivt, skriver DN, vilket också Sportbladet fått bekräftat.

Den aktiva är en SM-medaljör som dock inte är svensk medborgare.

– Ja, jag kan bekräfta att den här individen testat positivt, säger generalsekreterare Stefan Olsson till Sportbladet.

Det har varit mörka veckor för svensk idrott med två profilerade dopningsfall med brottaren Jenny Franson och löparen Robel Fsiha.

DN rapporterar nu att ytterligare en friidrottare testat positivt vid ett prov 17 december, vilket också Sportbladet fått bekräftat.

Ska träffa Dopningskommissionen

Friidrottaren är en utländsk medborgare som tävlar för en svensk klubb och därför kunnat delta i SM, och vunnit medalj.

– Statistiskt är friidrottaren runt topp 20 i sina grenar i Sverige. Vi i Friidrottsförbundet har ett ansvar men det är också en friidrottare som inte är i närheten av eliten eller landslaget, säger generalsekreterare Stefan Olsson till DN.

Vilken substans det handlar om är i nuläget inte fastlagt. Den aktiva vill inte kommentera ärendet förrän denne träffat Dopningskommissionen.

Friidrottsförbundets generalsekreterare säger till Sportbladet att fallet inte föranleder något vidare agerande från förbundet.

– Det vi gör är att vi har kontakt med föreningen för att säkerställa att den aktiva fått informationen. Det är vad vi gör, punkt, just nu, säger Stefan Olsson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott

Dopning