Vanessa Bryant stämmer helikopterbolaget

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Vanessa Bryant stämmer bolaget som ägde helikoptern som kraschade med hennes make Kobe Bryant och deras dotter Gigi ombord.

Rubriceringen på stämningen är motsvarigheten till vållande till annans död, skriver TMZ.

Under måndagsförmiddagen lokal tid inledde Beyonce den offentliga minnesstunden för Kobe Bryant i Los Angeles Lakers hemmaarena Staples Center. En fullsatt arena tar farväl av basketikonen och hans dotter Gigi som var bland de nio som omkom i helikopterkraschen den 26 januari.

På ceremonin har också änkan Vanessa Bryant hållit ett känslosamt tal där hon pratat om sin livs kärlek och deras gemensamma dotter.

– Jag kan inte föreställa mig ett liv utan dem, säger hon bland annat.

Samtidigt skriver TMZ att Vanessa Bryant nu lämnat in en stämningsansökan mot Island Express, företaget som ägde helikoptern och som familjen Bryant anlitade på regelbunden basis. Rubriceringen är det som i amerikansk juridik benämns som ”wrongful death”, närmast att jämställa med vållande till annans död.

Inte tillåtelse att flyga i dimman

Enligt stämningsansökan hade Island Express helikoptrar inte tillåtelse att flyga under så dåliga siktförhållanden som rådde. Vanessa Bryant menar också i stämningsansökan att piloten, Ara Zobayan, inte ska ha bedömt väderförhållanden på ett korrekt sätt och därefter inte klarat av att hantera helikoptern på ett bra sätt i de förhållanden som rådde utan agerat vårdslöst.

Vilken summa Vanessa Bryant stämmer för är inte känt.

Publicerad: