”Vi är ovänner – hälsar inte ens”

Norska talangen om Frida Karlsson

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

De är två av världens största talanger.

Men Kristine Stavås Skistad och Frida Karlsson gillar inte varandra.

– Vi hälsar inte ens, säger norskan.

Frida Karlsson, 19, fick ett sensationellt genombrott förra säsongen med två JVM-guld och tre medaljer på senior-VM. Samtidigt slog Kristine Stavås Skistad, 20, igenom med dunder och brak i Norge.

Ändå nobbades den norska supertalangen av landslaget till kommande säsong.

– Jag trodde att jag skulle komma med (i A-laget), men det är tydligen sex sprintåkare som bevisat mer än vad jag gjort, sa hon syrligt till TV2 Norge häromdagen.

”Säger inte hej”

Och det är inte bara Norges landslagsledning hon hyser agg mot. I en intervju med Dagbladet avslöjar Kristine Stavås Skistad att hon har en frostig relation med tidigare nämnde Frida Karlsson, som hon ställdes mot i JVM i vintras.

– Jag tror helt klart jag skaffat mig en ovän där. Vi hälsar inte ens på varandra, säger norskan.

Dagbladet: Hon (Karlsson) är helt iskall mot dig?

– Ja.

Dagbladet: Och du mot henne?

– Jag säger i alla fall inte ”hej” till henne heller. Men det är lugnt, jag har inget intresse av att bli bästa kompis med henne.

Sågar svenska dansen

Kristine Stavås Skistad säger vidare att hon avskyr svenska framgångar i allmänhet och den segerdans Stina Nilsson, Ida Ingemarsdotter och Linn Sömskar bjöd på i Tour de ski i synnerhet.

– Jag tycker inte det var speciellt roligt med deras segerdags i vintras. Jag hade i alla fall inte firat på det sättet. Det blir för dumt, det måste jag säga.

Publicerad:

LÄS VIDARE