Juan Manuel Correa med sina första ord efter kraschen

Opererad igen, efter 72 timmar gav läkarna ett positivt besked

Det tog läkarna 17 timmar att operera racerföraren Juan Manuel Correa.

Först 72 timmar senare kunde de bekräfta att ingreppet var framgångsrikt.

– För det kommande året är målet att säkerställa funktionen i hans högra fot och fotknöl.

Den 20-årige amerikanen skadades svårt under Formel 2-loppet på Spa-Francorchamps den sista augusti. Fransmannen Anthoine Hubert tappade kontrollen över sin bil och for in i däckbarriären, men slungades ut på banan igen där Correa kom körande i närmare 300 km/timmen.

Kollisionen var oundviklig. Den var så häftig att Hubert avled under kvällen och Correa skadades svårt. Han opererades först på ett sjukhus i Belgien, försattes i koma och förflyttades till ett sjukhus i England. Där har han vårdats sedan dess och i söndags opererades han i 17 timmar.

Slapp amputera

Men det dröjde ytterligare 72 timmar innan läkarna kunde meddela att operationen var framgångsrik och att de nått målsättningen att inte amputera Correas högra ben.

– De senaste veckorna har varit extremt tuff, tuffare än allt annat jag gått igenom i mitt liv, säger Correa i sitt första uttalande efter olyckan.

– Jag vet att min framtid är osäker, framförallt med tanke på mitt högra ben och att rehabiliteringen kommer att vara väldigt lång och komplicerad. Jag bearbetar fortfarande allt som händer nu och allt som har hänt.

Enligt ett uttalandet kommer han genomgå ytterligare operationer de kommande två veckorna och man räknar med att han ska stanna på sjukhuset i ungefär sex veckor till.

Därefter väntar en lång rehabilitering och enligt läkarna handlar det om ungefär ett år innan man förhoppningsvis har lyckats säkerställa funktionen i foten.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN