Punktering för Pontus Tidemand i Turkiets VM-rally

Punktering för Pontus Tidemand i Turkiets VM-rally
Punktering för Pontus Tidemand i Turkiets VM-rally

Pontus Tidemand inledde strålande i Turkiets VM-rally.

Sedan drabbades han av en punktering.

Svensken och hans kartläsare Ola Flöne var trea efter den första korta publiksträckan på torsdagen, men på den första sträckan under fredagen så ställde det tuffa gruset till problem.

Ekipaget drabbades av en punktering och tappade tid.

– Det var oturligt, men varken den första eller sista punkteringen den här helgen. Det ändrade egentligen inte hur vi tar oss an rallyt, säger Tidemand.

– Det är svårt att veta vilken strategi man ska ha men vi kör på spåret vi börjat på. Jag är inte här för att få folk att tappa hakan, jag är här för att bygga erfarenhet i bilen som förhoppningsvis tar oss framåt rally för rally.

”Varit en extremt trixig dag”

Under eftermiddagen försämrades vädret och en rejäl regnskur ställde tillförsvårade förutsättningarna ytterligare. Efter de första sju specialsträckorna ligger Tidemand, tia, närmare fyra minuter efter ledande Esa Pekka Lappi och ungefär två minuter efter Jari-Matti Latvala som är nia.

– Det har varit en extremt trixig dag ute på vägarna och jag märker att det fortfarande är mycket att lära sig och förstå för att kunna nå dit jag vill och vara med och kriga på riktigt, säger Pontus Tidemand.

– Men det är en process och jag är samtidigt glad att vi hela tiden gör framsteg. Imorgon är en ny dag och då tar vi nya tag.

Turkiets V M-rally pågår fram till och med söndag och därefter väntar ytterligare en VM-deltävling. Pontus Tidemand ska även köra WRC i Rally Wales den första helgen i oktober.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.