Rodd

Världsmästare död i försök att korsa Stilla havet

Av: 

Emil Eiman Roslund

Angela Madsen har en diger meritlista.
Angela Madsen har en diger meritlista.

SPORTBLADET

VM-guldmedaljören Angela Madsen har gått bort.

Hon omkom på Stilla havet när hon försökte ro från Kalifornien till Hawaii.

Madsen blev 60 år gammal.

Angela Madsens resa fick ett tragiskt slut. Amerikanskan, som vunnit tre VM-guld i rodd och tagit brons i kula på Paralympics, skulle under fyra månader ro från Kalifornien till Honolulu, Hawaii – 393 mil fågelvägen. Men hon kom bara halvvägs.

För ett par dagar sedan slutade Angela att svara på frun Debs sms, och nu har USA:s kustbevakning hittat Angelas kropp i vattnet.

”Det är med stor sorg jag tvingas meddela att Angela inte kommer slutföra sitt försök att ro till Hawaii. Kroppen sågs första gången från ett flygplan men via satellitbilderna gick det inte att fastställa att hon var död. Men nu har kroppen bärgats ur vattnet”, skriver Angelas fru Deb på Facebook.

Soraya Simi, som gjorde en dokumentär om Angela Madsens resa, är uppskakad av händelsen.

”Beredd dö till sjöss”

– Det här är det jobbigaste ögonblicket i mitt liv, jag är så ledsen. Jag vet att många ville att hon skulle lyckas, säger Soraya Simi.

– Det här var en stor risk från dag ett, och Angela var väl medveten om det. Hon var beredd att dö till sjöss när hon gjorde det hon älskade mest, säger Simi.

Angela Madsen var i USA:s marinkår när hon 1980 råkade ut för en allvarlig ryggmärgsskada. Förutom engagemang i idrotten kämpade hon för HBTQ-rättigheter.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Irakiske hjälten död – Ahmed Yasin sörjer

ÄMNEN I ARTIKELN

Rodd

Paralympics