US Open i tennis

Gauff drog längsta strået i tonårskamp

Av: 

TT

Cori "Coco" Gauff ser ut att vara i fortsatt god form.
Cori "Coco" Gauff ser ut att vara i fortsatt god form.

SPORTBLADET

15-åriga stjärnskottet Cori "Coco" Gauff är vidare till andra omgången i US Open. Hon slog ut 18-åringen Anastasia Potapova med 3–6, 6–2, 6–4.

När ryska Potapova och amerikanska Gauff gjorde upp på Louis Armstrong Stadium i US Opens första omgång var det ett möte mellan två lovande spelare ur nästa generation.

Båda spelarna är födda på 2000-talet, och att de dessutom representerar varsin stormakt bidrar till en förstärkt symbolik.

– Det var galet, så klart. Jag var nervös över att gå ut på planen. Den är så stor. Och min "hemma-(grand)slam", så jag ville spela bra, säger amerikanskan efter segern enligt US Opens sajt.

Dessutom såg båda kombattanterna till att bjuda på en spännande kamp. Potapova tog hem första set med 6–3, medan Gauff slog tillbaka i andra med 6–2. I det avgörande setet drog Gauff ifrån till 4–1, men släppte sedan flera game och lät ryskan kvittera.

– Helt ärligt så kommer jag inte ihåg så mycket av matchen för allting är fortfarande suddigt. Men jag minns att genom matchen som helhet så var det mycket kamp, säger Gauff.

Till slut var det dock det amerikanska stjärnskottet, som slog igenom i Wimbledon tidigare i år, som drog längsta strået med 4–6, och är vidare till den andra omgången.

Där möter Gauff ungerskan Timea Babos, som är en vass dubbelspelare men rankad 112:a i singel.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

US Open i tennis

LÄS VIDARE

De kommer dominera framtidens tennis

ÄMNEN I ARTIKELN

US Open i tennis

Tennis