”Jag skakade hela tiden jag var där uppe”

avMalin Wahlberg

1 av 3 | Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Amanda Zahui hyllades för sitt känslosamma tal på Idrottsgalan. 

Själv var stjärnan livrädd. 

– Jag skakade hela tiden när jag var där uppe, säger hon. 

”Det här priset är till alla oss som är för tjocka, för långa, för svarta, för mörka, för tjejiga och för pojkiga. För oss som är annorlunda. Gud älskar oss för att vi är annorlunda”.

Amanda Zahui talade från hjärtat i sitt tacktal efter att ha fått ta emot Sportspegelpriset på Idrottsgalan.

”Skakade hela tiden”

I en intervju med Fiba berättar hon om nervositeten innan hon klev upp på scenen. 

– Jag kände mig fysiskt sjuk och var tvungen att ta av mig de högklackade skorna jag hade på mig eftersom jag inte ens kunde gå, säger Zahui till Fiba och fortsätter: 

– Jag skakade hela tiden när jag var där uppe. Jag kunde verkligen känna det och jag glömde vissa delar av talet i mitt huvud som jag verkligen ville säga. Jag har alltid kul när jag är på planen, men att behöva gå upp på den scenen och veta att det var live på tv plus alla dessa okända ansikten som stirrade på mig, det gjorde mig helt klart rädd.

”Ska sätta Sverige på kartan”

Zahui var beredd på reaktioner, men inte att de skulle vara så många och så positiva. 

– Jag hade inte haft min telefon under kvällen och när jag kom hem hade den exploderat. Jag kunde inte tro att det hände. Det var galet, säger hon. 

Zahui, som just nu spelar WNBA med New York Liberty, är en av de bärande spelarna när Sverige spelar EM i Lettland med start den 27 juni. 

Stjärncentern tror att laget kan gå långt. 

– Vi har en hög spelare med ”killer instincts” och vi vill vinna. Vi ska visa alla det och vi kommer att sätta tillbaka Sverige på kartan, säger hon. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket

WNBA