Nu ska underbarnet skriva historia – igen

”Kan knappt vänta på att kliva upp på min mc”

avAnna Andersson

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

Under sin femte säsong kan han vinna sin fjärde titel i motoGP.

Marc Marquez är dessutom på väg att bli tidernas största mc-förare – vid
24 års ålder.

– Det här är säsongens viktigaste lopp, säger han.

Spanjoren har kallats för underbarn. Han har dess-utom vunnit titeln i road-
racingens samtliga tre VM-klasser, och i sin femte säsong i motoGP kan han vinna sin fjärde VM-titel i den klassen.

Allt han behöver göra i säsongsfinalen är att ta sig i mål på någon av de elva första platserna – förutsatt att VM-tvåan Andrea Dovizioso vinner loppet.

Om italienaren inte vinner tar Marquez hem guldet. Igen.

– Det är tredje gången jag står inför en säsongsfinal och kämpar om VM-titeln. Jämfört med första finalen 2013 har jag fler poäng i dag, men man ska inte underskatta någon. Jag kan knappt vänta på att få kliva upp på min mc, säger spanjoren till motorsporttotal.

”Jag känner pressen”

Han körde sin första säsong i kungaklassen 2013, då han var regerande mästare i moto2. Han inledde karriären i den tyngsta klassen med att skriva historia, genom att vinna VM-titeln som nykomling. Han försvarade titeln 2014 då han dominerade säsongen och i fjol vann han sin tredje VM-titel i klassen, sin femte totalt, och i morgon kan han säkra nästa.

– Det är klart att jag känner pressen, det är mycket som står på spel. Samtidigt har det varit en enorm press under hela hösten och självklart blir självförtroendet bättre av att vi har klarat av flera knepiga situationer, säger han.

– Jag gillar Valencia, vi kör banan motsols och det brukar passa mig bra. Sedan är det självklart en fördel att jag har ett poängmässigt försprång, men det gäller att inte tänka för mycket på det.

Målet är klart. 24-årige Marc Marquez tänker ta sin sjätte VM-titel sedan 2010.

ARTIKELN HANDLAR OM

MotoGP

Motorsport