Norge ändrar sig om Northug i OS

Chefen går emot egna tränaren

avAndreas Käck

Publicerad:
Foto: PONTUS ORRE

BEITOSTÖLEN. Tränaren har sagt att han tänker peta Petter Northug från OS-sprinten.

Nu kommer den högsta chefen med ett nytt besked.

– Den som är i bäst form får köra, säger Vidar Löfshus.

I slutet av oktober kom den norske landslagstränaren Tor Arne Hetland med ett minst sagt överraskande uttalande. Trots att över 100 dagar återstod till OS i Sydkorea slog han fast att Petter Northug inte kommer få åka den sista sträckan i stafetten.

– Finn Hågen Krogh kommer att köra, sa Hetland till NRK.

Utspelet väckte reaktioner i Norge.

Nu går landslagschefen Vidar Löfshus ut och sätter ner foten.

Nytt besked

Löfhus har det allra sista ordet och enligt honom är ingenting klart.

– Baserat på fjolårets säsong så är Finn Hågen den bästa kandidaten just nu. Men när vi kommer till OS så är det den som är i bäst form som får köra. Det har aldrig varit något tvivel om det, säger Löfshus till NRK.

NRK: Men Hetland sa ju att Krogh ska köra?

– Som sagt, när vi kommer till OS så är det den som är i bäst form som får köra…

”Är lite konstigt”

När Sportbladet frågan Finn Hågen Krogh om förvirringen säger han att han aldrig känt sig säker på sin plats, trots tränaren Hetlands tidigare uttalande.

– Ska man vara med i stafettlaget måste man prestera. Så är det alltid, oavsett vad som sägs och skrivs i media. Det här har inte förändrat min uppladdning inför OS, säger Krogh.

Men är det inte konstigt av dem (Hetland och Löfshus) att ta det här snacket i media i stället för att hålla det internt?

– Jo, lite konstigt är det ju. Men jag tror också att det har blivit lite uppförstorat. Jag tror inte laget kommer tas ut förrän en eller två dagar innan stafetten ändå.

Varför tror du Hetland går ut och säger så här? Är det för att sätta ännu mer press på er?

– Kanske. Jag tror inte han tänkte sig för när han sa det. Sen blev det en väldigt stor grej av det. Men som sagt, vi utövare vet att vi måste prestera för att få köra, säger Finn Hågen Krogh.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM