Jönsson får revansch i teamsprinten

SPORTBLADET

LAHTIS. Petad som sprintåkare.

Men i teamsprinten får Emil Jönsson chansen.

Han bildar lag tillsammans med Teodor Peterson – precis som i OS 2014.

– Valet var ganska enkelt, säger förbundskapten Rikard Grip.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT
Jönsson och Peterson tog brons i Sotji-OS.

Emil Jönsson är en erfaren sprintåkare. Men när VM-truppen presenterades fanns han med i truppen dock utan klartecken för att köra sprint.

Men nu får Emil Jönsson chansen.
Det handlar om klassisk sprint och ser man till resultaten i vinter har det gått mycket bättre där än i fri stil för Emil Jönsson, som var i final i finska Ruka i premiären och åkte ut i semifinalen i Lillehammer helgen efter.
Han kommer att köra den klassiska teamsprinten tillsammans med Teodor Peterson. Laget som med lite tur tog brons på OS 2014, när tysken Tom Tscharnke föll på upploppet.

”Gjort bedömning”

Teodor Peterson hade ingen lyckad dag i torsdagens sprint men få nu en ny chans igen.

– Vi har gjort en bedömning utifrån laget som är just nu och vi tycker att de är två bra åkare som hanterar den här typen av tävling väldigt bra, säger förbundskapten Rikard Grip.

Calle Halfvarsson hade varit given i en teamsprint, men han kör dagens skiahtlon och beslutet blev att han därmed står över lagsprinten.

Damlaget kommer som väntat bestå av Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson.

Hanna Falk får därmed inte chansen i lagsprinten.

– Hon har definitivt varit högaktuell. Vi tog det sista beslutet i fredags morse. Utifrån att vi ska ha det bästa laget från A till B valde vi Ida före Hanna. Det är klart att hon blev besviken, hon vill vara med och tävla, säger Grip.

ARTIKELN HANDLAR OM