Kallas plan efter uppbrottet

avPetra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Lasse Allard
Tre medaljer för Charlotte Kalla hittills under VM

LAHTIS. Mitt under VM kom nyheten att Charlotte Kalla hade brutit med sin manager Keith Karlsson.

Nu väljer skidstjärnan en ny inriktning och inleder ett samarbete med Håkanson United med basketprofilen Olle Håkanson.

– Jag vill prova något nytt för att få ny energi och nya perspektiv i arbetet med att utveckla mina kommersiella samarbeten, säger Charlotte Kalla.

Charlotte Kalla har levererat i VM och tagit medaljer i alla de distanser hon ställt upp i.

Även vid sidan av spåren har skidstjärnan levererat rubriker.
Mitt under mästerskapet kom nyheten att hon bryter med sin manager Keith Karlsson efter många års samarbete.

I dag avslöjar Charlotte Kalla sin nya plan i ett pressmeddelande.

Hon kommer att samarbeta med PR-byrån Håkanson United, som sedan tidigare samarbetar med flera stora företag inom bland annat industrivärlden. Enligt företagets information är satsningarna som störst inom musik, sport och samhällsnyttan.

Inför säsongen valde Charlotte Kalla att göra en egen satsning. Hon lämnade landslagets träningsgrupp och har byggt ett eget team. Managerbytet kommer som ett led i den förändringen.

I pressmeddelandet skriver Charlotte Kalla om sina tankar inför förändringen:

–Detta år av händelserika upplevelser startades då jag förra våren tog mod till mig att ta reda på vilka behov jag har och även skrida till handling genom att göra förändringar. Jag har fått plocka med massvis med nyttiga lärdomar i ryggsäcken. När bollen med förändringar väl satts i rullning är det svårt att stoppa den.

Och så här motiverar hon sitt val av ny inriktning:

– Bakgrunden till samarbetet med Håkanson United är att jag vill sikta framåt kring ett mer fokuserat och syftesdrivet engagemang vid sidan av skidspåren.

Olle Håkanson, delägare i företaget, har spelat ett hundratal landskamper i basket och är far till basketstjärnan Ludde Håkanson.

Charlotte Kalla har själv spelat basket, påverkade det hennes beslut?

– (skratt) Jag hoppas inte att det var negativt, säger Olle Håkanson.

För första gången kommer företaget att jobba med en stor individuell idrottspersonlighet.

Planen är att Charlotte Kalla ska behålla sina nuvarande sponsorer men att hon också ska ge sig in på en ny väg där samarbeten kommer att bygga på hennes personliga engagemang och värderingar.

Charlotte har sagt till mig tidigare att hon skulle vilja engagera sig i psykisk ohälsa, är det den formen av engagemang?

– Något sådant skulle det kunna vara. Det får framtiden utvisa. Men det är en sådan typ av engagemang som hon brinner för. Viktigt att man gör något som bygger på hennes egna tankar. Men det blir en del nya grepp, säger Olle Håkanson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM