Från sjuksängen till matchhjälte

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Jesper Sankell fick bryta andra semifinalen mot Mullsjö på grund av sjukdom.

I tredje matchen var han tillbaka – och blev matchvinnare.

– Det var längesedan jag kände mig så bra, säger Växjös forward.

Redan efter fem minuter av den andra semifinalen mot Mullsjö så fick Växjös Jesper Sankell kasta in handduken och bryta matchen på grund av sjukdom.

Han var länge ett frågetecken inför den tredje matchen.

Men 24-åringen kom till spel – och blev hjälte direkt.

Forwarden, som gick in i sin ordinarie kedja med Ludwig Persson och Valdemar Ahlroth, sköt dubbla mål, inklusive matchvinnande 4-2, i 4-3-segern.

­– Det var två sköna och viktiga mål att göra, säger Sankell.

– Det var lite typiska slutspelsmål också. Jag hade lägen som jag borde ha satt, men gjorde ett mål där jag sköt på ingenting. Vi hade bra stäm i vår kedja, vi har spelat ihop hela säsongen och vet var vi har varandra.

”Ingen tvekan”

Beslut om att han skulle spela togs först under fredagsmorgonen.

– Jag har varit sjuk sedan i lördags egentligen. I onsdags så trodde jag att jag skulle kunna spela, men det fungerade inte. Jag kände mig febrig och hade ont i halsen, jag kände direkt att jag inte kunde ge laget mitt bästa spel. Då var det bara att kliva av, säger han.

– Med facit i hand borde jag inte varit med alls. Jag bad om ursäkt till laget för att jag inte varit klokare. När jag vaknade idag så kände jag mig mycket bättre, det var längesedan jag kände mig så bra. Då var det ingen tvekan om att spela.

Vad har du för mirakelkur mot förkylning?

– Ingen, haha. Vila, bra mat och många apelsiner.

”Fortsätta gnugga”

Växjös seger innebär att man nu leder matchserien med 2-1 i matcher.

– Vi spelade betydligt bättre nu än senast. Framförallt rörde vi på fötterna mer. Sedan tycker jag att vi borde ha stängt matchen tidigare, men uppenbarligen ska det vara så här i den här matchserien. Det ska studsa på mållinjen hit eller dit, säger Sankell.

– Sedan får vi inte glömma att Mullsjö är ett väldigt bra lag och det här kommer fortsätta vara tajt. Är man inte där till 100 % och har lite stolpe in så blir det torsk. Nu är det bara att fortsätta gnugga, vi har bara vunnit två matcher ännu.

ARTIKELN HANDLAR OM