OS 2022 i Peking

Johaugs oro efter kaoset: ”Obehagligt”

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Heidi Weng och Anne Kersti Kalvå har testats positivt för covid-19. 

Therese Johaug är orolig för att själv missa OS.

– Det är obehagligt, säger stjärnan till TV2.

Det norska kaoset började med att herrarnas sprinttränare Arild Monsen testade positivt för covid-19 efter att ha kommit hem från landlagets uppladdningsläger i italienska Seiser Alm.

Under gårdagen kom mardrömsbeskedet att Heidi Weng och Anne Kersti Kalvå också är smittade.

Åkarna är isolerade på hotellet i Italien och det är oklart om de kommer kunna delta i OS. Smittan i laget har betytt stora konsekvenser för alla norska åkare.

Laget skulle ha åkt tillbaka till Norge under gårdagen och vidare till Peking i dag, men nu är det oklart när åkarna kommer iväg.

– Det är obehagligt. OS startar om en vecka och det är målet man har tränat för jättelänge, säger Johaug till norska TV2 och fortsätter:

– Vi får se vad de kommande dagarna ger, om man kommer till Kina eller inte.

”En obeskrivlig situation”

Stjärnan gör sitt bästa för att stötta Weng och Kalvå, men har svårt att hitta tröstande ord.

– Man försöker vara en bra lagkamrat och stötta båda, men det är en obeskrivlig situation. Vi är på mållinjen till Peking som har varit ett stort mål för många länge. Vi har gjort allt vi har kunnat och levt avskärmat och tag, men vi kan inte styra över allt dessvärre, säger Therese Johaug till TV2 under ett träningspass i Seiser Alm.

Johaug har, till skillnad från resten av det norska laget, valt att stanna kvar på hotellet. De övriga åkarna bytte hotell under gårdagen.

– Jag kände att det var det bästa för mig. Jag är på hotellet 24 timmar om dygnet bortsett från träning så jag vill träffa så lite folk som möjligt och göra det bästa.

Publisert:

LÄS VIDARE

”Bilderna på Norge skapar debatt – något känns fel”

ÄMNEN I ARTIKELN

OS 2022 i Peking

Vinter-OS

Therese Johaug

Heidi Weng

Längdskidor