Sprintstjärnan Alex Wilson stängs av i fyra år för dopning

Efter flera turer är domen här.

Sprinterlöparen Alex Wilson stängs av i fyra år för dopning, meddelar den schweiziska olympiska domstolen under tisdagen.

31-åringen bedöms avsiktligen använt sig av anabola steroider.

Målet mot Alex Wilson har haft många turer.

Efter att ha testat positivt för preparatet trenbolon i mars 2021 friades han av Schweiz antidopningsorganisation och fick provisoriskt träna vidare inför OS i Tokyo samma år. Förklaringen var att han ätit kontaminerat kött på en jamaicansk restaurang i USA.

PLUS: Stjärnan förhandlar med Bajen – erbjuden kontrakt


I juli samma år stod han för en supertid när han sprang 100 meter på rekordtiden 9,84 och hamnade i hela friidrottsvärldens blickfång.

Den friande domen överklagades dock av World Athletics och senare valde CAS valde att kliva in och stoppa Wilson från de olympiska spelen.

Stängs av i fyra år

Under tisdagen meddelade den schweiziska olympiska domstolen ett nytt beslut i ärendet. Bronsmedaljören på 200 meter från EM 2018 bedöms avsiktligen använt sig av det dopingklassade preparatet och stängs nu av till april 2025.

Wilson kan överklaga domen till CAS inom 21 dagar från mottaget domslut.

Alex Wilson.
Alex Wilson.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln