Sandra Näslunds oro inför OS: ” Inte råd med misstag”

Sandra Näslund har tagit nio segrar på tio försök den här säsongen. 

Men banan i OS oroar superfavoriten.

– Det hade varit skönare om man kände att man bara kunde dra ifrån i starten, säger hon.

Uppdatering: Sandra Näslund överlägset snabbast i seedningsåket

Sandra Näslunds säsong är näst intill felfri. Förutom fjärdeplatsen i Arosa har 25-åringen vunnit resterande nio tävlingar den här säsongen. 

– Det känns bra för självförtroendet att man vet att man är i bra form. Det är en extra press, men samtidigt lägger jag mest press på mig själv, säger hon.

Näslund var ett guldhopp även i Pyongchang för fyra år sedan, men då blev det en bitter fjärdeplats i finalen.

Efter missen tröstades hon av kungen. 

– Det var många som var på plats får som var framme. Det är klart att jag gärna hade velat ha med mig en medalj därifrån, men det är små marginaler. Jag hade lite missflyt och missar på fel ställen, säger Näslund. 

Näslund är ett stort medaljhopp för Sverige i OS.
Näslund är ett stort medaljhopp för Sverige i OS.

”Blir häftig tv”

Trots den totala dominansen den här säsongen finns det en oro inför OS. Näslund känner inte att banan i Peking gynnar hennes starka åkning. 

– Den skiljer sig lite från traditionella världscupbanor. Den är väldigt simpel, men det är den banan vi ska köra och jag får försöka anpassa mig, säger Näslund som hellre hade sett en bana där hon haft chansen att dra ifrån. 

– Såklart hade det varit bättre för mig, men samtidigt är det roligt om det blir tajt. Det blir häftigt tv på så sätt, men det hade varit skönare om man kände att man bara kunde dra ifrån i starten. 

Näslund fick testa OS-banan under världscuppremiären som gick i just kinesiska Secret Garden. 

Det blev seger då också, men det gör inte guldfavoriten tryggare.  

– Jag har vunnit de flesta tävlingar den här säsongen så jag vet inte om det säger så mycket. När det är så pass lätt så blir det tajta heat. Man har inte råd med några misstag så det gäller att göra allt rätt.

Gör Näslund det finns det inget som kan stoppa henne.

Skicrossen avgörs på torsdagen. Kvalet startar 04.30 och finalen går 08.10

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.