Så mycket betalade Zlatan: ”Obehagligt”

avAndreas Lillhannus

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic kräver inget skadestånd utan endast ersättning för rättegångskostnaderna om Ulf Karlssons döms för förtal.

Det kan bli en dyr historia ändå.

Manchester United-stjärnan betalar 3 400 kronor, exklusive moms, per timme till sin advokat.

– Det är klart att det är obehagligt att gå runt och riskera att åka på 150 000 i kostnader, säger Karlssons advokat Johan Eriksson.

Målet Zlatan Ibrahimovic mot Ulf Karlsson inleddes på måndagen i Värmlands Tingsrätt.

Sedan tidigare står det klart att fotbollsstjärnan, som stämde Karlsson för grovt förtal, inte yrkar på skadestånd – utan endast ersättning för rättegångskostnaderna.

Låter det lindrigt?

”Stora summor, helt klart”

Mot slutet av måndagens rättegång kom det fram att Ibrahimovic betalat ett arvode på 3 400 kronor, exklusive moms, per timme till sin advokat, Nils Petersen.

Ulf Karlsson och hans advokat, Johan Eriksson, vill att rätten prövar kostnaden.

– Det är stora summor. I det ligger ingen kritik, men man kan konstatera att de i storleksordning är 125 procent mer i timmen än vad staten betalar till mig, eller till andra rättshjälpsadvokater, det tycker jag att man kan pröva då, säger Eriksson, och fortsätter:

”Obehaglig sak”

– Rättegångskostnader ska ju egentligen inte utgöra ett hot för människor, det ska inte få den konsekvensen, men det är klart att det är obehagligt att gå runt och riskera att åka på 150 000 kronor i kostnader.

Maxstraffet för grovt förtal är på två års fängelse. Något sådant är det inte på tal om för Ulf Karlsson, tror advokaten.

– Jag vet att media gillar att skriva om maxstraff, men det tror inte jag. Men det är rätten som får pröva det, säger han.

Foto: All over press och TT
Zlatan, hans agent Nils Petersen samt Ulf Karlsson med advokat.
Publicerad: