Startar insamling – efter cancerbeskedet

Foto: Bildbyrån
Camilla Nordlund.
SPORTBLADET

Camilla Nordlund har drabbats av cancer.

Nu startar C More-programledaren en insamling för att hjälpa andra.

”Jag har bestämt mig för att inte enbart se min cancer som något negativt, utan också som en möjlighet att kraftsamla och göra skillnad!”, skriver hon.

Camilla Nordlund, 30, jobbar till största delen med fotbollsallsvenskan och är ett av C Mores mest välbekanta ansikten.

Men under hösten har programledares liv fått en ny vändning. För sex dagar sedan gick hon ut med beskedet att hon fått cancer.

– Jag både tror och hoppas att det ska gå bra. Och det är även det läkarna tror, vi är extremt hoppfulla. Prognosen är bra. Det är bara mentalt rätt tufft just nu, sa Nordlund till Expressen, dock utan att beskriva vidare i detalj om situationen.

Startar insamling

Nu meddelar programledaren att hon startat en insamling till Cancerfonden.

”Jag trodde aldrig någonsin att cancer skulle drabba mig. Jag levde i en fantasivärld, där jag trodde att jag var odödlig. Nu lever jag i en verklighet, där jag blir orolig för minsta lilla nysning.
Men det är inte synd om mig. Jag har det långt ifrån värst. Det som gör mig mest ledsen, är tanken på hur många andra som drabbas. Och hur många andra som har det värre.
Därför har jag bestämt mig... Jag har bestämt mig för att inte enbart se min cancer som något negativt, utan också som en möjlighet att kraftsamla och göra skillnad!”, skriver hon.

”Overkligt”

Hon beskriver även, på insamlingens hemsida, att det handlar om bencancer och hon redan hunnit operera sig.

”Cancer. Jag har cancer…. Det känns konstigt att säga det. Overkligt, på något sätt. Men när jag tittar ner och ser bandaget på mitt ben, det där benet som pinnade på så bra under Stockholm Marathon i somras, så inser jag att det är i allra högsta grad verkligt. Knölen är borta, liksom en del av muskeln, huden och vävnaden runt om. Men oron kunde läkarna inte operera bort”, skriver hon

Insamlingen har på kort tid fått in över 9 000 kronor, målet ligger på 50 000 kronor.

Camilla Nordlund började jobba på TV4 2008 och har varit på C More sedan 2013.

ARTIKELN HANDLAR OM

C More