Northugs nya hälsning efter bronset

SPORTBLADET

Petter Northug, 31, fortsätter att göra sig rolig över att Alexander Legkov, 34, blir av med medaljerna från OS i Sotji.

Nu pikar han både ryssen och Norges skidlandslag.

”Du vet att du är det bästa ankaret när du får medaljen fyra år efter loppet”, skriver Northug på Instagram.

Foto: Pontus Orre / AFTONBLADET

Beskedet slog ner som en bomb på onsdagen. Alexander Legkov och Jevjeni Belov stängs av på livstid från framtida OS samtidigt som Legkov även blir av med medaljerna från OS i Sotji där han tog guld på femmilen och silver i stafetten.

Beslutet innebär att Norges stafettlag, bestående av Eldar Rönning, Chris Jespersen, Martin Johnsrud Sundby och Petter Northug, som var fyra, får bronset.

Northug var snabb med att pika Legkov på onsdagskvällen.

”Firar OS-brons”

”Firar OS-brons!” Äntligen lyckades det”, skrev Northug under sin solsemester på Gran Canaria.

Och nu är norrmannen ute och svingar igen.

I ett inlägg på Instagram skämtar han än en gång om bronsmedaljen – och skickar samtidigt en passning till Norska skidlandslaget.

”Du vet att du är det bästa ankaret när du får medaljen fyra år efter loppet”, skriver han, och syftar på att Norge petat honom från sistasträckan i OS-stafetten i Sydkorea.

”Från Ryssland med kärlek”

Samtidigt passar han på att hälla salt i det redan öppna, ryska såret.

”´Medaljerna kommer´, ´Från Ryssland med kärlek´ och ´Saved by the Belov´" är några av hashtaggarna han taggar bilden med.

Men det är inte alla i det norska laget som kostar på sig att skämta om bronset.

– Om det här slutar med att jag får olympiska medaljer har jag ingen glädje av dem med det här som bakgrund, sa Martin Johnsrud Sundby, som även får ett brons från femmilen, i går.

ARTIKELN HANDLAR OM