Larsson: ”Jag vet inte om jag tog rätt beslut”

Foto: WWW.PRESSPRO.SE
Johanna Larsson.
SPORTBLADET

MELBOURNE.
Johanna Larsson grämer sig efter tisdagens beslut.
Det hade räckt med två game så hade hon kunnat kvittera ut 50 000 dollar.
- Det kommer att svida ett tag till, säger 28-åringen.

Johanna Larssons senaste dygn har varit minst sagt tufft. En rejäl magsjuka tvingade henne att ställa in tisdagens singelmatch i absolut sista stund.
Hon var mycket besviken när hon lämnade Melbourne Park då.
- Det var ju jättetufft. Det är något jag inte kommer över på fem minuter. Jag har bara varit arg på rummet. Och när man mår dåligt och ligger inlåst på rummet ligger man bara och grubblar och tänker ”kunde jag ha gjort något annorlunda”, säger hon.

”Är mycket pengar”

Det hade räckt med att hon hade ställt sig på banan och genomfört två game och så hade hon kunnat kvittera ut 50 000 australiensiska dollar vilket motsvarar cirka 350 000 svenska kronor. Läkarna avrådde henne att spela men hon brottas fortfarande med valet som hon gjorde.
– Det är mycket pengar. Det är mycket pengar för vilken människa som helst. Det svider och det kommer att svida ett tag till, säger hon.Tänker man att det hade tagit tio minuter att genomföra två game så innebär det en 2,1 miljoner svenska kronor i timpenning.
Men just där och då kände jag mig inte tillräckligt bra för att kunna avsluta en match och tro på vinst. Samtidigt får jag tro på att det jag gjorde var rätt som gav en annan spelare chansen.
Är det en moralisk sak att inte gå ut och göra två game när man vet att man ändå inte kan fullfölja?
- Ja lite är det så. Jag tror att vi spelare måste börja tänka mer åt det hållet men också att vi får till regeländringar som kan tillåta spelare att ta ett smart beslut. Både för sig själv, för tävlingen och också för sina medspelare. För annars kommer vi att komma i den här situationen oftare.
Sedan kommer hon in på spanjoren Nicolas Almagro.
- Vi har Almagro som spelar fyra gem. Han gav upp i Sydney och han ger upp nu i första set. Det finns inte en chans att han tror på vinst i fem set när man ger upp efter fyra gem. Han går ju in och tar pengarna också och då har han ju ändå spelat in, utan att veta, säkert tio gånger mer pengar än vad jag har gjort.

Foto: WWW.PRESSPRO.SE
Johanna Larsson.

”Ännu mer besviken”

Johanna Larsson är fortfarande tveksam till om hon tog rätt beslut när hon sa nej till 350 000 kronor.
– Jag vet inte om jag tog rätt beslut. Just nu känns det inte så med tanke på att hon som kom in och ersatte mig också var skadad. Då blir man ju ännu mer besviken. Någonstans vet jag att jag gjorde rätt beslut men just nu känns det inte så, säger hon.
Hon reste sig ändå efter ett mycket tufft dygn. Vid sjutiden på torsdagsmorgonen besegrade hon och holländskan Kiki Bertens det amerikanske paret Shelby Rogers och Taylor Townsend med setsiffrorna 6–2, 5–7, 6–4. Ett 30-tal svenska fans bar fram Larsson från första stund – och Bertens fick också den svenska publikens kärlek.
Vid ställningen 5–2 i det tredje setet hade Larsson chansen att serva hem matchen men inställt kom ett blankt break.
- Det var snopet. Just i det läget när man kände ”fan, här skulle vi ha servat hem det”, säger hon.

”Alltid helt fantastiskt”

Larsson skulle ändå få en huvudroll för vid ställningen 5–4 i det avgörande setet bombade hon in hela tre returer framme vid nät – sedan blev det jubel och kramkalas.
- Det är viktigt att göra det i det läget. Sedan servade Kiki (Bertens) bra, säger hon.
Och Johanna Larssons tackade de 30-talet svenska fans som fick henne att le direkt trots det tuffa dygnet som hon har bakom sig.
- Stödet här är alltid helt fantastiskt. Det är så jäkla kul att komma ut när de skriker, gapar och hoar. Jag hoppas att de kommer till nästa match också, säger Larsson.
Sedan tillägger hon:
- De har nästan blivit som ens kompisar. Vi har ju träffats på någon middag också. De är galna och goa gubbar – och gummor.
I nästa match möter Larsson och Bertens dubbelparet Viktorija Golubic (Polen) och Kristyna Pliskova. En match som förmodligen kommer att spelas på lördag.

– Jag hoppas att fansen kommer till den matchen också, säger Larsson.