Stenson: ”Jag höll på att drunkna”

SPORTBLADET

Henrik Stenson pikade Sarah Sjöström inför kampen om Jerringpriset.

Men han gjorde det med livet som insats.

– Jag höll på att drunkna på vägen ju, säger golfstjärnan.

Foto: STEFAN JERREVANG

Sarah Sjöström och Henrik Stenson väntas gör upp om Jerringpriset på kvällens idrottsgala. Förra veckan la Stenson upp en video på Instagram där han fiskade röster och samtidigt skickade en passning till Sjöström.

– Det var en kul grej. Jag sa att om man är osäker kan man rösta på någon som kan flera idrotter och så hoppade jag i poolen där hemma och plaskade så mycket jag kunde. Det var till och med en del som trodde att det var seriöst simningen, jag höll på att drunkna på vägen ju, säger Stenson och fortsätter:

– Hon svarade ”jättefint du badar, vilket simsätt var det?”. Så vi har lite kul, hon har humor och är en kanontjej så det är bara kul.

”Ring, ring”

Golfaren, som redan vunnit Bradguldet i år kan ta storslam på galan, fiskade röster in i det sista på röda mattan. 

– Det är svårt, tufft. Framför allt Sarah tror jag är favorit, men vi får se hur många som har ringt där hemma och fortsätter att ringa. Jag kan väl fiska röster här också? Ring, ring, säger han. 

Zachrisson: Jerringpriset skulle vara störst

En som kanske inte kommer ringa, men åtminstone ge Stenson support på plats, är Göran Zachrisson, 78, som kommenterade golfstjärnans seger live i The Open i Viasat.

– Ja, jag hoppas han vinner. Eftersom jag vet att han bryr sig så mycket om det. Det här är det inte någon akademi som ligger bakom, utan hela Sverige. Och de röstar med hjärtat.

Zachrisson går så långt att han påstår att en seger i Jerringpriset skulle slå högre än framgångarna på golfbanan.

– Henrik bor ju i USA och reser mycket, så jag tror tror mig veta att han innerst inne värdesätter det högre att bli erkänd och accepterad här hemma. Det skulle jag säga.