Lagkaptenen i tårar efter segern: ”Ville göra pappa stolt”

Den nya tränartrion sattes på prov direkt.

En Määttä ut – en annan visade vägen när Sirius besegrade Motala på Studenternas.

– I dag spelade jag för pappa, säger Sirius lagkapten Teemu Määttä.

Highlights från matchen i botten av artikeln!

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Knappa timmen före avslag släpptes nyheten.

Siriusprofilerna Olle Gabrielsson, Andreas Eskhult och Viktor Broberg tar över ansvaret efter Esa Määttä som fick sparken under torsdagen. Och redan på fredagen kastades trion in i hetluften direkt när Motala gästade Uppsala.

– Det känns speciellt att kliva in med så kort varsel, säger nya huvudtränaren Olle Gabrielsson till klubbens hemsida.

Det här blir Gabrielssons tredje sejour som huvudtränare för Sirius. Eskhult och Broberg har flera år bakom sig som spelare i klubbens herrlag.

Esa Määttä fick sparken under torsdagen.
Esa Määttä fick sparken under torsdagen.

Määttä matchhjälte

Sirius lagkapten, tillika den tidigare tränaren Esa Määttäs son, Teemu Määttä berättade under torsdagskvällen om ett jobbigt dygn för Sportbladet och var osäker på om han ens skulle få spela i fredagens match mot Motala.

Han kom dock till spel och inte bara gjorde han 1–0 på hörna nästan omgående utan han hade den stora huvudrollen på Studenternas.

– Han är ju stekhet Teemu Määttä. Tre skott , tre mål och Teemu Määttä visar vägen som den lagkapten han är för det här Siriuslaget den här fredagskvällen, säger Sportbladet Plays kommentator Stefan Österberg när Määttä gjorde 7–0, återigen på hörna.

Uppförsbacken för lång

När Sirius hunnit med att göra åtta raka mål lyckades Motala till slut svara på hörna precis innan halvtid. Och fem minuter in i den andra halvleken hade Motala gjort två nya mål och reducerat till 8–3.

Med drygt tio minuter kvar hade Motala faktiskt närmat sig så nära som 8–5, men Samuel Heeger punkterade kort därpå gästernas jakt genom att göra 9–5.

Efter ett tröstmål av gästerna slutade matchen 9–6 till Sirius.

– I dag var det en tung dag på riktigt. I dag spelade jag för pappa. Jag ville att han skulle vara stolt över matchen. Han sa det innan matchen att, kriga som fan gör allt för laget och jag tycker jag gjorde det. Jag hoppas han är hemma och stolt över vad jag gjort i dag. Det var viktigast för mig i dag, att komma hit och hjälpa laget så att jag kan visa min pappa att han kan vara stolt över mig, säger en tårögd Teemu Määttä i Sportbladet Play.

– Det är han och min mamma som uppfostrat mig och de har alltid sagt att det är lagidrott vi spelar och vi måste respektera det, men i dag så var det för min pappa.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.