Boxning

Otto Wallin närmar sig VM-matchen: ”Största segern i karriären”

Av: 

Hilda Djupenström

SPORTBLADET

Svenske tungviktsboxaren Otto Wallin, 30, närmar sig VM-titelmatcherna efter att ha tagit sin 22:a proffsseger.

Han gav motståndaren, amerikanen Dominc Breazeale, en tung start och släppte sedan aldrig ifrån sig övertaget.

– Det här är min största seger i karriären, säger Otto Wallin till SVT Sport.

Tungviktsboxaren Otto Wallin från Sundsvall har efter galan i Connecticut, USA, nu totalt 22 segrar och en förlust som proffsboxare.

– Det här är min största seger i karriären. Men nu gäller det att jobba vidare för fler segrar som den här, säger han till SVT Sport.

Matchen pågick i 12 ronder och Wallin vann på poäng. Hans segersiffror blev 116–112, 117–111 och 118–110.

Ännu en seger till i Wallins bok innebär en ökad chans att få gå matcher om VM-titeln.

”Ett stort steg mot den absoluta världstoppen och en kommande match om VM-titeln”, skriver Wallins rådgivare i ett pressmeddelande.

”Kändes hungrig”

Trots att svensken hade övertaget efter att ha gått ut hårt i den första delen av matchen var det inget lätt motstånd han mötte. Även om Dominic Breazeale blev uttröttad så kom han mer och mer in matchen ju längre de 12 ronderna gick.

– Han kändes hungrig, måste jag säga. Han ville nog bevisa att han inte är slut än även om han kom från en tung förlust i sin senaste match. Jag har kollat mycket på honom och vet att han är extra farlig när han själv är skakad, säger Wallin och fortsätter:

– Då är det många motståndare som gått efter honom och själva åkt i backen. Med det sagt tror jag att jag hade kunnat pusha honom lite mer för att få ett avslut.

Genombrott mot Fury

Svensken fick sin genombrott inom tungviktsboxningen 2019 när han i en väldigt jämn match tog sig an – och satte press på – världsstjärnan Tyson Fury men förlorade på poäng.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Frida Wallberg om ovissa tillvaron: ”Jobbig känsla”

ÄMNEN I ARTIKELN

Boxning

Otto Wallin