Hermansson möter Darren Till i december

Av: Filip Lindfors

Publicerad:
Uppdaterad:

Jack Hermansson, 31, närmar sig en titelmatch i UFC.

Nu är svenske MMA-stjärnans nästa fajt bekräftad.

Han kommer möta förre titelutmanaren Darren Till, 27, i Las Vegas den 5 december.

Jack ”The Joker” Hermansson har siktet inställt på UFC:s mästartitel i mellanvikt. Just nu är Hermansson rankad som nummer fyra i sin viktlass och många hävdar att han bara är en seger ifrån en titelfajt. Nu är hans nästa match bokad i jakten på mästarbältet och motståndaren är engelsmannen Darren Till, rankad sexa i UFC.

Det har spekulerats om det under ett tid och flera medier har hävdat att matchen kommer bli av, och nu är den helt spikad.

– Det är officiellt. Jack Hermansson kommer att möta Darren Till i ett ”main event” den 5:e december.

Det meddelar svenskens management via Twitter under måndagskvällen.

Matchen kommer ske i Las Vegas i UFC Apex Center utan publik.

Hans motståndare, Darren Till, fajtades om welterviktstiteln 2018 och förlorade via submission i rond 2 mot dåvarande mästaren Tyron Woodley. Sedan dess har Till gått upp en viktklass och kommer senast från en förlust via domslut mot Robert Whittaker.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Utmanar stjärnskottet Chimaev

Senast Hermansson var inne i oktagonen, var på UFC Fight Island Abu Dhabi den 19 juli då han vann mot Kelvin Gastelum efter en heelhook submission efter bara 1 minut och 18 sekunder i första ronden. Det var på samma Fight Island, som svenska stjärnskottet Khamzat Chimaev gjorde sin UFC-debut och Hermanssons nästa motståndare har redan gått ut och sagt att han vill möta Chimaev efter matchen Jack Hermansson. Chimaev har haft svårt att få en motståndare efter sin makalösa start i UFC, men nu har i alla fall Till gett klartecken till en match, även om organisationen inte bekräftat något ännu.

– Ranking har aldrig spelat någon roll i UFC. Khamzat Chimaev, om du fortfarande har svårt att få en match när jag har kört över Jack (Hermansson) i december så ger jag dig en chans mot de stora grabbarna, skriver Till på sin twitter.

Men först ska Darren Till alltså möta ”The Joker” Hermansson, i Las Vegas 5 december.

Det är inte bara smeknamnet som gör honom till en joker. Hermansson bor och tränar i Norge och har därför gått under många svenskars MMA-radar. Men, faktum är att Hermansson, från Uddevalla är Sveriges just nu högst rankade fajter i UFC.

Publicerad:

LÄS VIDARE