Skid-VM

Stjärnan ändrar sig – åker till VM

Av: 

Felix Tornberg

SPORTBLADET

Norska storstjärnan Sjur Röthe meddelade först att han kommer att avstå från VM eftersom sambon är gravid.

Nu har han ändrat sig – och meddelar att han deltar i mästerskapet.

– Det är den bästa lösningen utifrån förutsättningarna, säger han till norska VG.

”Födsel och faderskap kommer såklart först”.

Så lät det i november från den norska skidstjärnan Sjur Röthe i en intervju med VG.

Efter en fin säsong, med framstående resultat i världscupsöppningen och på norska mästerskapen, är nu tongången en annan.

– Som det ser ut nu reser jag till VM. Det är den bästa lösningen utifrån förutsättningarna, säger Röthe till VG under måndagen.

Barnets preliminära födelsedatum är satt till den 7 mars – samma datum som femmilen går av stapeln i världsmästerskapet.

– Målet för mig och Emilie (Lövvbo, Röthes sambo reds. anm.) har varit att jag ska komma i så god form som möjligt så att detta blir ett lyxproblem när vi närmar oss mars. Som jag sagt hela tiden vill jag få med mig på båda delarna, säger Röthe.

Vunnit VM-guld vid två tillfällen

Att avbryta VM-deltagandet för att närvara vid födseln kan visa sig knepigt för Röthe. Detta på grund av de stränga karantänsreglerna som gäller vid VM-deltagandet.

Därför är familjen Röthe/Lövvolds förhoppning tydlig – att barnet antingen ska komma till världen före avresa eller åtta dagar efter att femmilen är avklarad. Då kan Röthe nämligen lämna den efterföljande karantänen.

– Jag har en otroligt fin svågerfamilj som bor väldigt nära oss, och sjukhuset är också nära. Så sätt har vi lagt upp en bra plan över hur saker ska gå till, säger Röthe till VG.

Skid-VM körs i år i tyska Oberstdorf mellan 23 februari och 7 mars. Sedan tidigare har Röthe vunnit två VM-guld i stafett.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

BERGSTRÖM: Calle Halfvarsson tar OS-guld 2022

ÄMNEN I ARTIKELN

Skid-VM